Sport

În ce condiții se mai poate juca România – Ungaria în optimile EURO 2024. Golul Italiei din minutul 90+8 a schimbat toate datele

La un moment dat se preconiza un posibil duel România - Ungaria în optimile EURO 2024, însă această variantă este tot mai îndepărtată.
25.06.2024 | 08:58
In ce conditii se mai poate juca Romania  Ungaria in optimile EURO 2024 Golul Italiei din minutul 908 a schimbat toate datele
La un moment dat se preconiza un posibil duel România - Ungaria în optimile EURO 2024, însă această variantă este tot mai îndepărtată. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Maghiarii au încheiat pe locul 3 în Grupa A și așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă ajung în fazele eliminatorii, în timp ce românii sunt lideri în Grupa E și pot încheia pe această poziție.

Șanse minime să avem un meci România – Ungaria în optimile de la EURO 2024

Existau șanse destul de importante ca în optimile de finală ale EURO 2024 să aibă loc o întâlnire România – Ungaria, însă această variantă este acum de domeniul fantasticului după golul marcat de Italia în minutele de prelungire ale întâlnirii împotriva Croației.

ADVERTISEMENT

Reușita din minutul 90+8 a lui Mattia Zaccagni a adus calificarea Italiei de pe locul 2, iar croații au coborât pe poziția a treia și au șanse foarte mici de a mai prinde un loc în fazele eliminatorii.

Croația a acumulat doar 2 puncte în faza grupelor, după remizele cu Albania și Italia, și pentru a merge mai departe în optimi, trebuie să aștepte ca în Grupa C Anglia să învingă Slovenia la 4 goluri diferență și Serbia să nu câștige în fața Danemarcei sau dacă o face să fie la o diferență tot de 4 goluri.

ADVERTISEMENT

O altă condiție pentru ca Luka Modric și colegii săi să ajungă în optimile de finală ale Campionatului European este ca în Grupa F, Turcia să învingă Cehia, iar Portugalia să treacă de Georgia.

România - Ungaria optimi EURO 2024
Clasamentul la zi al echipelor aflate pe locurile 3 în fiecare grupă. Sursă foto: flashscore.ro

Ce adversară va avea România dacă își câștigă grupa

În cazul în care una dintre aceste condiții nu este îndeplinită, Croația este eliminată. Iar acest lucru ar face imposibilă disputarea unui meci România – Ungaria în optimile de finală ale EURO 2024.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă naționala României va câștiga grupa E, un posibil duel cu ungurii iese din calcul după eliminarea croaților. Conform schemei create de UEFA, ”tricolorii” ar urma să joace în această variantă cu ocupanta locului 3 din Grupa C sau cea din Grupa D.

Ungaria păstrează încă șanse să meargă în optimi, după ce a învins Scoția, 1-0, în ultima etapă a fazei grupelor, cu un gol înscris în minutul 90+10. Ei au terminat pe locul 3, cu 3 puncte, și așteaptă încheierea celorlalte grupe pentru a ști dacă se califică.

ADVERTISEMENT

Kevin Csoboth, jucătorul care menține vii speranțele maghiarilor, a anunțat că își dorește să întâlnească România în optimile de finală. El a vorbit despre faptul că este d epreferat să-i întâlnească pe ”tricolori” decât să dea peste Portugalia.

ADVERTISEMENT
Tags: