ADVERTISEMENT
News

În ce condiții se poate renunța la masca de protecție în spațiile închise. Anunțul Ministerului Sănătății

Autor: Traian Terzian | 20.05.2020 | 15:53
În ce condiții se poate renunța la masca de protecție în spațiile închise. Anunțul Ministerului Sănătății
Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne au pus la punct un Ordinul Comun privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, dar a explicat în ce condiții se poate renunța la acest accesoriu. Sursă foto: hepta.ro

Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne au pus la punct un Ordinul Comun privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, dar a explicat în ce condiții se poate renunța la acest accesoriu.

ADVERTISEMENT

În ce condiții se poate renunța la masca de protecție în spațiile închise

Conform documentului, pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

Autoritățile au întocmit și o listă de excepții. Astfel, există nu mai puțin de șapte condiții pentru ca un cetățean să renunțe la purtarea măștii de protecție în timpul stării de alertă.

ADVERTISEMENT

Nu este obligatorie purtarea măștii dacă angajatul este singur în birou sau se află minim 2 metr între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și se asigură dezinfecția suprafețelor.

Elevii sunt scutiți de mască la orele de curs dacă se respectă distanțarea

Persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare și persoanele care desfășoară activitați fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc.) sunt și ele exceptate.

ADVERTISEMENT

Nici prezentatorii TV și invitații acestora nu sunt obligați să poarte mască, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane, la fel ca și în cazul vorbitorilor în public cu condiția respectării distanței de 3 metri.

O altă categorie care este scutită de purtarea măștii în spațiile închise o reprezintă elevii și studenții, în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare. De asemenea, aceasstă măsură nu este valabilă pentru copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat, miercuri, Ordinul Comun emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne privind măsurile din timpul stării de alertă, iar un punct spune că toți copiii cu vârstă peste 5 ani sunt obligați să poarte mască.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, consideră un abuz obligativitatea de a purta măști de protecție, astfel că parlamentarii social-democrați vor să amendeze legea stării de alertă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!