ADVERTISEMENT
News

În ce condiții se poate reveni la măsurile din starea de urgență. Precizări importante făcute de Alexandru Rafila

Autor: Narcis Roșioru | 10.05.2020 | 21:37
În ce condiții se poate reveni la măsurile din starea de urgență. Precizări importante făcute de Alexandru Rafila
Alexandru Rafila este de acord cu prelungirea stării de alertă. Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a precizat în ce condiții se poate reveni la măsurile din starea de urgență, în contextul în care după 15 mai vom avea parte de o relaxare a distanțării sociale.

ADVERTISEMENT

În ce condiții se poate reveni la măsurile din starea de urgență

Cu toate că, după 15 mai, România intră în faza de relaxare a condițiilor impuse de autorități, Alexandru Rafila spune că sunt anumite situații în care se poate reveni la măsurile din starea de urgență, informează Digi24.

“Până acum suntem pe platou, trebuie să ținem cont de numărul de cazuri raportat la numărul de populație și de un trend care ar putea să fie descendent în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre trenduri aici, noi avem o diferență față de celelalte țări, numărul de cazuri este de câteva ori mai mic față de alte țări”, a precizat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Cu toate că țara noastră nu a fost atât de afectată de pandemia de coronavirus, reprezentantul României la OMS spune că trebuie acordată o atenție deosebită ratei de transmitere, întrucât aceasta va dicta dacă vom reveni la măsurile din starea de urgență în viitor.

ADVERTISEMENT

“Eu sper să nu ajungem în situația de reintroducere a unor restricții, depinde de noi chestiunea asta. Trebuie să existe o săptămână, 10 zile, cu o creștere semnificativă.

Dacă bilanțul crește cu 5-10 cazuri pe zi nu este alarmant, dacă avem o creștere rapidă cu o dublare a numărului de cazuri noi într-o săptămână, atunci discutăm despre un trend periculos și trebuie să te gândești la măsuri care să schimbe acest trend”, a precizat Alexandru Rafila, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul OMS a vorbit și despre purtarea măștilor de protecție în public și spune că acestea nu sunt necesare de fiecare dată când ieșim din casă, ci depinde de locul în care ne aflăm sau în care ne deplasăm.

“Dacă nu utilizează masca pe stradă și nu stau lângă alte persoane, nu este nicio problemă, ea trebuie purtată doar în spații închise și în mijloacele de transport în comun”, a mai precizat alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!