News

În ce condiții se pot întoarce românii acasă de sărbători. Nelu Tătaru a făcut anunțul

29.10.2020 | 11:44
In ce conditii se pot intoarce romanii acasa de sarbatori Nelu Tataru a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Într-o scurtă declarație de presă susținută joi dimineață, Nelu Tătaru a dat asigurări că românii din Diaspora care își doresc să petreacă sărbătorile acasă pot face acest lucru. Vor fi nevoiți, în schimb, să respecte cu sfințenie anumite măsuri.

Spre exemplu, dacă se întorc în țară pentru mai mult de trei zile, vor intra în carantină timp de două săptămâni, cu posibilitatea ca în a opta zi să se testeze și să iasă din carantină în a zecea zi, în cazul în care rezultatul este negativ.

ADVERTISEMENT

Bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 crește pe zi ce trece în România. Doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5.343, un adevărat record negativ de la declanșarea pandemiei, precum și 107 decese.

Vești bune pentru românii din străinătate. În ce condiții pot petrece sărbătorile acasă

După cum ştiţi, sunt acele ţări care au o rată de infectare mai mare decât a noastră, iar condiţiile sunt aceleaşi: în măsura în care vin în ţară pentru trei zile, vin cu un test negativ (COVID), nu mai mult de 48 de ore.

ADVERTISEMENT

Dacă vin pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea ca în a opta zi să facă acel test şi dacă este negativ, în a 10-a zi să iasă din carantină”, a declarat Nelu Tătaru.

Klaus Iohannis: „Anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului”

În altă ordine de idei, președintele Klaus Iohannis i-a asigurat pe cetățeni că nu  este luată în calcul decretarea stării de urgență în perioada sărbătorilor de iarnă. În schimb, „ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – în şi cu familia”.

ADVERTISEMENT

Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile luate, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem.

Nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi în acest an ca în alţi ani. Se va putea călători în mai puţine locuri, vor fi restricţii şi cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – este sărbătoare în şi cu familia. 

ADVERTISEMENT

În acest moment nu se impune o nouă carantină totală, așa cum a fost în primăvară. Nu trebuie să căutăm vinovați, ci soluții pentru a preveni răspândirea bolii”, a declarat șeful statului.

ADVERTISEMENT