Alegeri 2024

În ce partid s-a înscris Răzvan Ştefănescu, faimosul român cu plăcuţa auto anti-PSD. Ludovic Orban: „Acum, PNL a schimbat «plăcuțele»”

Ludovic Orban a vorbit la "Sport şi Politică" despre Răzvan Ştefanescu, românul cu placuţa auto anti-PSD devenit celebru în preajma protestului din august 2018.
05.06.2024 | 11:22
In ce partid sa inscris Razvan Stefanescu faimosul roman cu placuta auto antiPSD Ludovic Orban Acum PNL a schimbat placutele
Ludovic Orban a vorbit despre Răzvan Ştefănescu românul devenit faimos în vara lui 2018 Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, invitat la seria de interviuri “Sport şi Politică”, emisiune marca FANATIK, a vorbit atât despre alegerile europarlamentare și locale, care vor avea loc pe 9 iunie, dar și despre un subiect mai puțin cunoscut publicului.

Ludovic Orban, despre Răzvan Ștefănescu, faimosul român cu plăcuţa auto anti-PSD: „Nu s-a schimbat, spre deosebire de conducerea PNL”

Ludovic Orban i-a confirmat moderatorului emisiunii, Horia Ivanovici, că Răzvan Ștefănescu, faimosul român cu plăcuţa auto anti-PSD, s-a înscris în partidul pe care îl conduce, Forța Dreptei.

ADVERTISEMENT

„Răzvan Ștefănescu s-a întors în țară, s-a înscris în Forța Dreptei și păstrează aceeași atitudine față de PSD. Nu s-a schimbat, spre deosebire de conducerea PNL, care și-a schimbat atitudinea”, a menționat Ludovic Orban, făcând referire la coaliția formată de liberali și social-democrați.

„Acum, PNL a schimbat «plăcuțele», e cu «love PSD»”, a adăugat, în mod ironic, președintele Forța Dreptei. Ludovic Orban spune că Răzvan Ștefănescu a ales să se înscrie în partidul său pentru că îl simpatizează, mai ales că el nu a făcut compromisuri, spre deosebire de foștii colegi liberali.

ADVERTISEMENT

„Mă simpatizează pe mine și mai ales apreciază faptul că eu nu am făcut compromisuri cu PSD și că am fost întodeauna împotriva social-democraților”, a adăugat fostul premier.

Cine este Răzvan Ștefănescu

Răzvan Ștefănescu, românul care a fost plecat câțiva ani în Suedia, a devenit celebru în 2018, când s-a întors în țară și a „defilat” pe străzile din România cu o mașină ce avea numărul de înmatriculare „M..EPSD”.

ADVERTISEMENT

De altfel, mesajul său a devenit viral în contextul nemulțumirilor, de la vremea respectivă, pe care societatea le avea cu privire la guvernarea PSD. Totul s-a întâmplat în preajma protestului din august 2018.

Răzvan Ștefănescu a fost oprit de patru ori de agenții de poliție din județele Dolj, Hunedoara, Olt, ca ulterior polițiștii din Capitală să-i rețină plăcuțele de înmatriculare și permisul de conducere.

ADVERTISEMENT

Autoritățile statului susțineau că mașina nu are drept de circulație în România, cu numerele personalizate obținute în Suedia, potrivit unei informări a Biroului Interpol Stockholm.

În schimb, Ambasada Suediei la București spunea că vehiculul putea circula în Uniunea Europeană cu actele necesare pentru ambele seturi de numere. A fost deschis un dosar penal pe numele lui Răzvan Ștefănescu, însă ulterior a fost clasat.

În ce partid s-a înscris Răzvan Ştefănescu, faimosul român cu plăcuţa auto anti-PSD

ADVERTISEMENT