News

În ce perioadă va fi suspendată linia tramvaiului 41! STB și Primăria Capitalei, noi precizări

07.04.2019 | 18:01
In ce perioada va fi suspendata linia tramvaiului 41 STB si Primaria Capitalei noi precizari

Linia de tramvai 41 va fi suspendată pentru două luni. Acest lucru se va întâmpla în perioada iulie-august 2019. Motivul întreruperii circulației pe rută între Podul Grant și Terminalul Ghencea este pentru finalizarea lucărilor unor 3 mari obiective de infrastructură, conform Primăriei Capitalei. Pe traseul unde circulă ramvaiul 41 se va introduce linia de autobuz cu numărul 641.  Ce schimbări se mai anunță pentru cei din București pentru ruta în cauză?

Linia de tramvai 41, suspendată în perioada iulie-august

Tronsonul liniei de tramvai 41 va rămâne neafcetat între Casa Presei și Podul Grant, cu ajutorul asigurării schimbării direcției traseului pe strada Turda. În prezent, pe linia 41 circulă 36 de tramvaie care asigură capacitatea maximă de 7.077 de călători pe oră pe un sens. Traseul tramvaiului 41 pe perioada de vară va fi acoperit de către 35 de tramvaie cu capacitatea de 6.880 de călători/h/sens. Acest traseu este acoperit de 25 de tramvaie în zilele de sărbători cu capacitatea de 5.188 de călători/h/sens.

„Măsura suspendării circulației tramvaiului 41 pe traseul indicat este necesară pentru a fi efectuate lucrări la pasajul denivelat subteran Pod Grant, la podul hobanat peste Șoseaua Virtuții și la stația de metrou „Parc Drumul Taberei”.

Linia de tramvai 41 va fi suspendată în perioada iulie-august
Linia de tramvai 41 va fi suspendată în perioada iulie-august

Primăria Municipiului București a avizat, în Comisia Tehnică de Circulație din 04 aprilie 2019 lucrările:

  • Lucări de reabilitare și consolidare Pasaj denivelat subteran Pod Grant
  • Podul hobanat peste Șos. Virtuții, în cadrul obiectivului Penetrație și racord Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București – Pitești;
  • Stația de metrou „Parc Drumul Taberei” pe Bd. Drumul Taberei, în zona intersecției cu Str. Brașov în cadrul proiectului “Magistrala 5 – Drumul Taberei – Pantelimon. Tronson 1”

41 tramvai Orar Rută și Stații:
“Linia 41 tramvai (Direcția: Ghencea‎→Piața Presei) are 15 stații plecând de la Ghencea și ultima oprire la Piața Presei. 41 tramvai orar pentru săptămâna viitoare: începe programul la 4:45 și se termină la 23:15. Zile de funcționare în această săptămână: timpul săptămânii”, potrivit moovit.