În momentul în care pregătești sarmalele și vrei să iasă perfecte, contează enorm și ce fel de oală folosești. Poate nu ai acordat niciodată o atenție sporită acestui detaliu, dar celebrul bucătar Nicolai Tand a vorbit despre acest subiect.
Sarmalele sunt delicioase. De altfel nu lipsesc de pe masa de Crăciun, iar unele persoane optează pentru ele chiar și la masa de Paște. Gustul lor nu poate fi comparat cu nimic altceva.
Într-adevăr, există numeroase rețete pentru sarmale. Sunt persoane care prepară sarmale din carne de porc, în timp ce altele folosesc și carne de pui, ori chiar și carne de vită, în funcție de preferințe.
Contează însă și ce pui în sarmale. Sunt unele condimente care dau un gust aparte. Totodată, sunt și alte trucuri care păstrează carnea fragedă și te ajută să te bucuri de o textură pufoasă chiar și după două zile.
Mai sunt însă și alte detalii care contează atunci când gătești sarmalele și vrei să iasă perfecte. Nicolai Tand a dezvăluit recent în cadrul unui interviu secretul său pentru această rețetă.
Celebrul bucătar spune că oala este cea mai importantă. Astfel, cine vrea ca sarmalele să iasă perfecte trebuie să opteze pentru o oală de lut. De asemenea, e de preferat ca acestea să fie făcute la cuptor, sau la foc de lemne și nicidecum pe aragaz.
Deși pare greu de crezut, toate aceste detalii fac diferența când vine vorba de gustul final al preparatului. Totodată, textura va fi și ea una cât se poate de fragedă, iar cu siguranță oaspeții de la masă vor fi și ei impresionați.
„La un moment dat, ni se spunea că slănina nu e bună, că nu știu ce oală nu e bună. Acum, după vreo 20 de ani, mi se pare că oala de lut e senzațională. Adică, să faci sarmale într-o oală de lut, la foc de lemne afară sau în cuptor e ceva din cale afară de gustos.
Ne întoarcem în trecut, căci bucătăria e ca și moda. Dar, tot la bunica mâncarea era mai bună pentru că ea nu se grăbea. Mâncarea trebuie făcută cu suflet, nu trebuie să te grăbești”, a declarat chef Nicolai Tand pentru Click!.