E foarte important în ce marinezi carnea de porc dacă vrei să iasă fragedă și gustoasă. De cele mai multe ori, deși folosim o gamă largă de ingrediente sau condimente, s-ar putea ca rezultatul să nu fie tocmai cel dorit.
Când vine vorba de bucătărie, există o mulțime de trucuri care pot fi utilizate. Deși unele preparate pot părea banale, precum orezul, micile greșeli le pot strica. Astfel, este bine să ținem cont de niște sfaturi esențiale.
Carnea poate fi și ea mai delicioasă decât o știam dacă învățăm cum să o preparăm corect. Spre deosebire de carnea de pui, cea de porc, dar și cea de vită necesită o atenție sporită pentru a nu fi tare la final. Iar în acest sens, marinata joacă un rol esențial.
În ce trebuie să marinezi carnea de porc dacă vrei o friptură fragedă și gustoasă? Uleiul de măsline este ingredientul cheie. Poate nu știai, dar acesta ajută aromele să pătrundă în carne și dă și o textură aparte.
Totodată, marinata mai trebuie să conțină și un ingredient acid. Poate fi utilizat iaurt, ori bere, vin, sau chiar oțet aromatic. Oricare dintre ele vor avea același rezultat și vor da o textură aparte cărnii.
Și evident, dacă vrei să te bucuri de carnea de porc fragedă și gustoasă e nevoie și de condimente. Aici avem sarea și piperul. Totuși, ierburile aromatice sunt esențiale pentru un gust intens.
Poți opta pentru cimbru, dar și pentru oregano, rozmarin sau busuioc. Totodată, în funcție de preferințe în marinată poți adăuga și ceapă, dar și doi căței de usturoi zdrobiți, alături de niște ardei gras.
Deși aceste ingrediente pot părea banale la prima vedere, ele vor da un gust aparte fripturii tale. De asemenea, uleiul de măsline, dar și iaurtul sau oțetul folosit sunt cele care se vor ocupa de textură.
Un alt detaliu foarte important este și timpul. Dacă vrei într-adevăr un rezultat bun, este esențial să lași carnea de porc la marinat între 24 și 48 de ore, astfel încât să poată să preia toate aromele și să devină mai fragedă.