Life

În ce să păstrezi cafeaua ca să se mențină proaspătă și aromată mai mult timp. Greșeala pe care multe gospodine o fac

Vrei să păstrezi cafeaua aromată și proaspătă mai mult timp? Atunci e foarte important recipientul în care alegi să o depozitezi.
17.03.2025 | 20:54
In ce sa pastrezi cafeaua ca sa se mentina proaspata si aromata mai mult timp Greseala pe care multe gospodine o fac
Cum păstrezi cafeaua proaspătă și aromată mai mult timp. Sursă foto: Freepik / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tu în ce tip de recipient alegi să păstrezi cafeaua dacă vrei să se mențină proaspătă și aromată mai mult timp? Sunt persoane care aleg recipiente din plastic, metal, în timp ce altele păstrează ambalajul original.

Cum păstrezi cafeaua proaspătă și aromată mai mult timp

Cafeaua este băutura care de cele mai multe ori nu lipsește dimineața. Este aromată, în special când e fierbinte și pe lângă asta are și beneficii uimitoare pentru organism. Cum o depozităm însă corect?

ADVERTISEMENT

Fie că vorbim despre cafeaua boabe, ori despre cafeaua măcinată, ambele trebuie să stea într-un loc uscat și răcoros. Contează însă și recipientul ales dacă vrei să păstrezi cafeaua proaspătă și aromată mai mult timp.

În cazul în care nu știai, depozitarea incorectă afectează calitatea cafelei. Astfel, sunt șanse mari ca atunci când o pregătești să nu te mai bucuri de aceeași aromă, ci din contră, chiar de un gust neplăcut.

ADVERTISEMENT

Cafeaua trebuie depozitată într-un recipient etanș, pentru a nu a lua contact cu aerul. De asemenea, contează și materialul din care e recipientul făcut. Se pare că cele mai potrivite sunt recipientele din metal sau din sticlă.

Care sunt cele mai eficiente recipiente

Acestea nu permit pătrunderea oxigenului. Totodată, e de preferat ca acestea să aibă culori ceva mai închise, astfel încât să protejeze cafeaua în fața razelor solare. Recipientul de plastic în schimb s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă vrei să păstrezi cafeaua proaspătă și aromată mai mult timp, evită să lași recipientul pe blatul de la bucătărie. Poate fi comod așa, însă, s-ar putea ca temperatura ridicată din casă și bătaia directă a soarelui să aducă probleme.

ADVERTISEMENT

Și nivelul de umiditate poate afecta calitatea cafelei. Astfel, evită să o pui în frigider, sau în locuri de acest gen. În cel mai rău caz, aceasta ajunge să absoarbă apa, iar mai apoi își pierde aroma.

În cazul în care respecți recomandările de mai sus, te poți bucura de gustul intens al cafelei o bună perioadă de timp. Chiar și așa, ține cont de faptul că termenul de valabilitate nu e unul chiar atât lung.

Mai exact, dacă vorbim de cafeaua măcinată, odată cu deschiderea ambalajului, aroma optimă se menține doar 2 săptămâni. Asta se întâmplă însă doar dacă cafeaua e depozitată corect. Ulterior, după o lună, cafeaua își pierde savoarea complet.