Life

În ce stare se află Nicolae Botgros după ce a fost infectat cu coronavirus

06.11.2020 | 10:18
ADVERTISEMENT

Dirijorul Nicolae Botgros a fost infectat cu noul coronavirus în urmă cu o săptămână. Starea artistului este mai bună, după cum a anunțat Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), în data de 6 noiembrie 2020. 

Nicolae Botgros, în vârstă de 67 de ani, este dirijorul Orchestrei naționale de muzică populară “Lăutarii” de la Chișinău , s-a infectat cu SARS – CoV – 2 și este internat la Institutul de Medicină Urgentă din capitala Republicii Moldova.

ADVERTISEMENT

Artistul a suferit complicații din cauza infecției, însă acum este mai bine și este convins că va depăși acest moment dificil pentru el și familia sa, relatează cotidianul.md.

În ce stare se află Nicolae Botgros după ce a fost infectat cu coronavirus

Viorica Dumbrăveanu i-a asigurat pe cetățenii Republicii Moldova că dirijorul se află într-o stare mai bună și că tratamentul folosit a funcționat.

ADVERTISEMENT

“Imagistic, se atestă resorbția inflamației pulmonare, saturația de oxigen este una bună. Starea psihologică a maestrului este pozitivă”, a declarat ministrul.

Nicolae Botgros a beneficiat de un tratament condus de medicii Spitalului Universitar din Paris. Cadrele medicale au gândit tratamentul potrivit pentru muzician, dar și pentru alții pacienți.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul lunii octombrie, Nicolae Botgros a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Cel care a făcut anunțul este fiul artistului, Corneliu Botgros, care spunea că tatăl său s-a aflat într-o stare critică, dar stabilă, reușind să facă față tratamentului. Mai multe persoane din Orchestră au fost confirmate pozitiv și au fost internate la spital.

Activitatea muzicală a lui Nicolae Botgros

Nicole Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953 în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul, Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (Republica Moldova), într-o familie de lăutari.

ADVERTISEMENT

Interpretul Nicolae Sulac a înființat Orchestra Națională de muzică populară “Lăutarii” în 1970. Începând din 1978, Orchestra este condusă de către Nicolae Botgros. Artistul a fost pasionat de muzică încă din copilărie, atunci când a început să cânte la tobă, la care a renunțat pentru a studia vioara.

Înainte de a coordona “Lăutarii”, Nicolae Botgros a fost dirijorul Orchestrei “Ciocîrlia” de la Edineț, iar apoi la “Mugurel”, după ce s-a mutat în Chișinău.

În plus, artistul a colaborat cu artiști de renume ai muzicii populare, printre care Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, Dinu Iancu Sălăjan, Zinaida Julea, dar și cu Ștefan Bănică Jr.

ADVERTISEMENT