News

În ce stare se află pacienții evacuați din incendiul de la Matei Balș. A murit încă o persoană. Update

01.02.2021 | 13:25
ADVERTISEMENT

Incendiul de la Institulul Matei Balș a luat deja prea multe vieți. Ministerul Sănătății a transmis noi informații privind starea de sănătate a pacienților transferați după tragedia de vineri, 29 ianuarie.


Numărul morților din incendiul de la Matei Balș urcă la opt

UPDATE, ora 13:30. A fost confirmat al optulea deces după incendiul de la Institutul Matei Balș. Ministerul Sănătății a anunțat că este vorba de un bărbat de 87 de ani, cu o formă severă de infecție cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

„Pacientul este un bărbat în vârstă de 87 ani, care a fost internat în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Acesta a fost diagnosticat cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități”, potrivit Ministerului Sănătății.


Știre inițială, ora 11:51.

Mai mulți bolnavi de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” au fost transferați în 11 unități sanitare în urma dezastrului. Cei mai mulți pacienți se află la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București. Acolo sunt 11 persoane care au o stare stabilă.

ADVERTISEMENT

Din păcate, 2 oameni de la Spitalul Militar Central sunt în secția ATI în stare gravă. O altă persoană în pericol este la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”.  Este vorba de 1 pacient intubat (ATI) în stare critică.

Pacienții evacuați din incendiul de la Matei Balș au fost transferați în 11 unități sanitare

Conform Ministerului Sănătății, starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul care a avut loc la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” este următoarea:

ADVERTISEMENT

1. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București: 11 pacienți, stare stabilă, staționară.

2. Spitalul Universitar de Urgență  București: 4 pacienți – 2 pacienți în stare generală bună, urmează să fie externați în zilele următoare; 1 pacient în stare stabilă, stare staționară; 1 pacient în stare gravă (ATI), stabil în prezent.

ADVERTISEMENT

3. Spitalul Universitar de Urgență „Elias”: 6 pacienți, stare stabilă, staționară.

4. Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”: 6 pacienți: 2 pacienți în secția ATI (1 pacient în stare stare gravă, 1 pacient în stare stabilă), 4 pacienți în stare stabilă;

5. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).

6. Spitalul Militar Central: 4 pacienți SMC – 2 pacienți în secția ATI, ambii stare gravă/intubați; ROL2 – 2 pacienți în stare stabilă, din care 1 pacient urmează să fie externat (posibil astăzi).

7. Spitalul „Witting”: 3 pacienți, stare stabilă.

8. Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: 4 pacienți – 2 pacienți în stare staționară, 2 pacienți în secția ATI (1 pacient stabil, neintubat si 1 pacient intubat, în stare gravă).

9. Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”: 1 pacient intubat (ATI) – stare critică.

10. Spitalul Clinic de Urgență Floreasca: 3 pacienți, stare stabilă.

11. Spitalul Monza – 3 pacienți, stare stabilă.

ADVERTISEMENT