News

În ce stare sunt elevii români prinși în Sri Lanka la momentul atentatului. Bilanțul atacului a ajuns la 290 de morți

22.04.2019 | 08:59
În ce stare se află acum elevii români prinși în masacrul din Sri Lanka?

Masacrul din Sri Lanka a avut, pe lângă locuitori, un număr de turiști sau simpli vizitatori printre care s-au aflat și opt elevi români prinși în atentat. Pentru aceștia, Ministerul Afacerilor Externe a accesat Celula de Criză în urma atentatelor. Copiii sunt de la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iași.

În ce stare se află acum ce opt elevi români prinși în timpul atentatului din Sri Lanka?

Din păcate, opt elevi români de la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iași au fost prinși în atentatul din Sri Lanka. Totul s-a petrecut chiar în ziua sărbătoririi Paștelui Catolic. Șase explozii, aproape simultane, au adus un bilanț de 290 de morți și peste 500 de răniți. Printre persoanele ucise figurează și cel puțin 35 de străini. Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași a anunțat duminică starea copiilor români.

”Copiii aflați în Sri Lanka sunt elevii Colegiului Costache Negruzzi din Iași (8 elevi din clasele a X-a și a XI-a). Aceștia sunt în siguranță și vor reveni în România cu prima cursă aeriană posibilă!”, a susținut sursa citată.

În ce stare se află românii aflați în timpul atentatului la Sri Lanka?
În ce stare se află românii aflați în timpul atentatului la Sri Lanka?

MAE a activat Celula de Criză!

”Având în vedere numărul semnificativ de victime raportat de mass-media locală, din dispoziția ministrului afacerilor externe, în dimineața zilei de 21.04.2019 a fost activată Celula de Criză a MAE. Conform datelor preliminare obținute de la Ambasada României la Colombo, în cursul zilei curente, în capitala srilankeză, au avut loc opt atentate teroriste cu bombă, la trei biserici catolice, trei hoteluri frecventate de cetățeni străini și două locuri publice (dintre care unul la Grădina Zoologică).

Imediat după semnalarea incidentelor, reprezentanții misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri