În ce trebuie să ții orezul înainte să-l gătești. Va avea o calitate superioară, iar pilaful va fi și mai delicios. Descoperă în rândurile de mai jos care este, de fapt, trucul pe care trebuie să-l știi legat de acest produs de bază în bucătărie.
Care este substanța în care se pune orezul înainte de a fi folosit. Capătă o textură bună și pilaful va fi extrem de savuros. Gospodinele desăvârșite cunosc câteva secrete importante, care sunt foarte prețioase în arta culinară.
Bucătarii din restaurantele de top recomandă la rândul lor să se țină alimentul în apă înainte de a fi gătit. Spălarea reprezintă un proces care nu trebuie trecut cu vederea pentru că în felul acesta va fi mai ușor de digerat de organism.
În plus, chefii internaționali susțin că metoda îndepărtează o mare parte din amidon și elimină bacteriile care se găsesc pe suprafața orezului. Procesul e indicat persoanelor care suferă de reflux gastro-esofagian și gastrită pentru că amidonul amestecat cu proteine animale generează aciditate puternică în stomac.
Mai mult decât atât, dacă boabele sunt spălate orezul nu va fi gros și lipicios. Pilaful, indiferent că este simplu sau amestecat cu legume, va fi extrem de gustos și savuros. Trucul este valabil doar în cazul orezului alb.
Orezul brun, basmatic, de iasomie sau pentru sushi nu se încadrează în această categorie. În cazul în care vrei să pregătești un risotto cremos ar fi bine să eviți clătirea orezului înainte de gătire pentru că amidonul din orez îi conferă preparatului o cremozitate tipică și delicioasă.
De asemenea, bucătarii de top au mai dezvăluit că orezul nu trebuie trecut prin apă rece dacă ai în plan să pregătești o budincă de orez. În altă ordine de idei, specialiștii spun că apa rămasă de la spălarea orezului nu trebuie aruncată în chiuvetă. Aceasta are beneficii pentru piele și pentru păr.
Orezul pentru mâncare se spală de fiecare dată când te apuci de gătit, însă nu toată lumea știe care este procesul. Ei bine, experții au câteva recomandări simple și utile pentru toate gospodinele care vor să obțină o mâncare delicioasă.
În primul rând, produsul se pune într-un vas încăpător și se acoperă cu apă. Se amestecă bine pentru a se elimina excesul de amidon. În al doilea rând, este nevoie de o plasă fină sau o sită cu care se va strecura apa din recipient.
Se poate utiliza și un vas care are deja sită încorporată, special pentru spălarea și clătirea alimentelor. Se pune din orezul în castron și se acoperă iar cu apă. Procedura se repetă până când apa va fi limpede, de cele mai multe ori fiind nevoie doar de două spălări.