Fotbal international

În copilărie păzea oile de lupi. Acum, Modric vrea să fie campion mondial

14.07.2018 | 16:29

Luka Modric a atras atenția tuturor

la Campionatul Mondial 2018. A avut evoluții bune și a dus Croația în finala turneului din Rusia. Puțini știu însă că cel care are mari șanse să câștige Balonul de Aur a fost în copilărie păstor la o fermă amenințată în permanență de lupi.

Regizorul Pavle Balenovic a filmat între 1989 și 1990 un documentar în care a vrut să surprindă viața unor familii de ciobani care trăiau la câteva zeci de kilometri de orașul Zadar, într-o zonă împânzită cu haite de lupi. Balenovic nu a știut atunci că filmul său va aduce în atenția lumii, la aproape 30 de ani distanță, copilăria lui Luka Modric.

Satul în care a copilărit Luka Modric a primit numele său
Satul în care a copilărit Luka Modric a primit numele său

Regizorul a vizitat mai multe familii în acea perioadă și a stat de vorbă cu oamenii, între care și membrii familiei Modric. În imagini apare și micul Luka, la vârsta de numai 5 ani, păzind oile familiei.

Casa lui Luka Modric, după război
Casa lui Luka Modric, după război

A “trăit” cu lupii, acum Modric vrea să fie campion mondial

Iugoslavia a fost lovită de război la scurt timp după ce s-a filmat documentarul, iar familia Modric a fost nevoită să fugă. Bunicul lui Luka a fost executat, iar familia s-a adăpostit la un hotel. Luka Modric a făcut cunoștință cu mingea și a pornit pe drumul spre glorie. Documentarul în care apare micul Modric printre oi a fost cumpărat de BBC, iar imaginile s-au viralizat imediat pe internet.

https://www.youtube.com/watch?v=SlcaykZFKPc