News

În costum de baie la cursuri, în Argentina. O școală îi lasă pe elevi să vină la ore ca la plajă

În costum de baie la cursuri în Argentina, din cauza căldurii, potrivit unei decizii a autorităților din zona Rosario din nordul țării.
14.03.2023 | 15:24
In costum de baie la cursuri in Argentina O scoala ii lasa pe elevi sa vina la ore ca la plaja
În costum de baie la cursuri în Argentina. Foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

În costum de baie la cursuri, o decizie mai puțin obișnuită, luată de autoritățile argentiniene. O școală din Rosario a luat această decizie controversată pentru a le permite elevilor să fie stropiți cu apă în recreație, în condițiile în care termometrul arată 38 de grade la umbră.

În costum de baie la cursuri în Argentina

Așadar, elevii vor veni la școală în costume de baie, dacă doresc și vor fi stropiți cu apă în pauze. Temperaturile depășesc deja 40 de grade în multe zone din Buenos Aires, fiind înregistrată deja cea mai caldă vară din 1906 pentru zona Buenos Aires și cea mai caldă vară pentru întreaga Argentina din 1961 până în prezent. De reținut că în Argentina vara ține din decembrie până în februarie.

ADVERTISEMENT

Tot mai multe școli și-au suspendat deja cursurile în urmă cu o săptămână pentru că nu erau dotate cu aparate de climatizare. De exemplu, într-o școală din Rosario, la 310 kilometri de Buenos Aires, complexul Francisco Gurruchaga, cursurile au fost suspendate timp de o săptămână pentru elevii de gimnaziu, pentru că școala nu are aer condiționat, conform Digi 24.

Mai mult, elevii pot să aleagă să vină în costume de baie la școală. “Am hotărât că elevii care doresc acest lucru, să poată participa la cursuri în costume de baie, sandale, cu un prosop şi haine de schimb, iar în recreaţie copiii vor sta la umbră şi vor putea folosi un furtun de grădină pentru a se stropi cu apă”, a transmis conducerea şcolii într-o scrisoare deschisă, adresată părinţilor.

ADVERTISEMENT

Secetă inexplicabilă în Argentina

“Nu am mai întâlnit o căldură ca aceasta, iar şcoala trebuie să ofere un răspuns“, a declarat directoarea Marian Sanchez. Femeia a dat asigurări că apa va fi folosită în mod responsabil, fără a face risipă. Argentina se confruntă cu cea mai călduroasă vară din ultimii 50 de ani, noaptea temperaturile fiind peste 25.6 grade Celsius.

În Buenos Aires, oamenii sunt obișnuiți în luna martie cu o vreme plăcută, însă în acest an vara se prelungește mai mult decât se așteptau oamenii. ”Este cea mai călduroasă lună martie de care îmi amintesc, de fapt, din viața mea. Capitala nu este deloc obișnuită cu așa ceva”, mărturisește îngrijorat Ricardo Merkin, un bărbat în vârstă de 70 de ani care se plimbă pe stradă în timp ce își monitorizează tensiunea.

ADVERTISEMENT

În general, chiar dacă școlile sunt deschise, mulți tineri aleg să rămână acasă, pentru a nu păți ceva din cauza căldurii, asta și pentru că puține școli din Argentina au aer condiționat. ”Cei mici se prăbușesc, nu se pot concentra, imaginați-vă 39 de elevi într-o cameră fără ventilație”, a Patricia Castro, mama unui elev de doar șapte ani.

În urmă cu două săptămâni, capitala Buenos Aires era afectată total de o pană de curent, după ce un incendiu de vegetație a afectat liniile electrice esențiale din zona de coastă. Acest lucru afectează grav sistemele de aer condiționat, acolo unde ele există, pentru că în majoritatea cazurilor rețeaua este suprasolicitată și oamenii nu se pot bucura de aparatele pe care le dețin, astfel că se ajunge la soluții ca cei mici să ajungă la școală în costume de baie.

ADVERTISEMENT

În această perioadă peste 150.000 de oameni au rămas fără curent electric în Buenos Aires. De altfel, presa din Argentina notează că oamenii de acolo sunt obișnuiți cu penele de curent, mai ales că în 2019 o astfel de pană de curent a lăsat zeci de milioane de oameni fără curent electric. Ultima dată, în 2020, peste 400.000 de oameni au rămas fără curent pe timp de noapte în capitala Buenos Aires.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca...
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca Irinel Columbeanu: Şi unui câine îi dai o pâine!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion