Sport

În dizgrație la Galatasaray, Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan sunt printre cei mai bine cotați fotbaliști din Turcia

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău sunt criticați de presa din Turcia, dar cotele lor au explodat de când evoluează la Galatasaray. Împreună, cei doi sunt evaluați la 24,5 milioane de euro.
02.05.2022 | 18:38
In dizgratie la Galatasaray Alexandru Cicaldau si Olimpiu Morutan sunt printre cei mai bine cotati fotbalisti din Turcia
ADVERTISEMENT

Internaționalii români de la Galatasaray, Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan, nu se numără printre favoriții fanilor și a jurnaliștilor de pe malurile Bosforului. Cu toate acestea sunt printre cei mai bine cotați fotbaliști din Turcia.

Moruțan și Cicâldău, în Top 5 cei mai valoroși jucători din Turcia

Mijlocașii Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan se numără printre cei mai utilizați fotbaliști din lotul ”leilor” de la Galatasaray, însă evoluțiile lor sunt departe de așteptările fanilor și ale oficialilor grupării Cim-Bom.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă criticile la adresa jocului și a reușitelor sportive s-au înmulțit și tot mai multe voci susțin că la sfârșitul acestui sezon ambii ar putea părăsi formația la care Gică Hagi a scris istorie.

Însă, în ciuda numeroaselor critici, Moruțan și Cicâldău sunt plasați în primi cinci cei mai valoroși fotbaliști care activează în Superliga Turciei.

ADVERTISEMENT

În clasamentul întocmit de CIES Football Observatory, Cicâldău este al treilea cel mai valoros jucător, cu o cotă de 13,8 milioane de euro, iar Moruțan este al cincilea și este evaluat la 10,7 milioane de euro.

La fel de interesant este că patru din primi cinci cei mai valoroși fotbaliști din Turcia sunt legitimați la Galatasaray. Primul este Kerem Akturgoglu (cotat la 20,3 milioane de euro), iar pe poziția a doua este nominalizat Victor Nelsson (14,1 milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Între Cicâldău și Moruțan, pe locul 4, s-a infiltrat fotbalistul celor de la Fenerbahce, Attila Szalai, cotat la 13,4 milioane de euro.

Moruțan și Cicâldău ar putea pleca de la Galatasaray, în această vară

Situația complicată a celor doi internaționali români din lotul ”leilor” i-a făcut pe oficialii clubului să caute soluții pentru ca aceștia să fie împrumutați, sau chiar transferați definitiv la alte formații.

ADVERTISEMENT

De Alex Cicâldău este interesată Sampdoria, însă suma solicitată de cei de la Galata, aproximativ 10 milioane de euro, este deocamdată, o piedică serioasă în materializarea tranzacției.

În plus, italienii au anunțat că vor relua discuțiile cu bașkanii de la Galatasaray, doar în cazul în care echipa nu va retrograda în Serie B la finalul acestui sezon.

Nici Moruțan nu duce lipsă de oferte, De el s-au interesat mai multe cluburi din zona Golfului, dar și semifinalista Europa League, Rangers, unde ar putea fi coechipier cu Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT