News

În Grecia numărul cazurilor de coronavirus s-a dublat într-o zi. Ce avertizează specialiștii

Grecia înregistrează o creștere semnificativă a cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2, marți având de două ori mai multe cazuri decât luni, ceea ce i-a îngrijorat pe specialiști.
06.07.2021 | 21:41
In Grecia numarul cazurilor de coronavirus sa dublat intro zi Ce avertizeaza specialistii
ADVERTISEMENT

În urmă cu puțin timp, Grecia a introdus noi reguli pentru circulația turiștilor cu feribotul, oamenii care aleg acest mijloc de transport vor trebui să facă dovada unui test negativ, a schemei complete de vaccinare sau a faptului că au avut boala.

Specialiștii au avertizat zilele acestea despre riscul ca românii care își petrec vacanța în Grecia să se întoarcă în țară infectați cu noua tulpină a coronavirusului, varianta Delta.

ADVERTISEMENT

Numărul cazurilor de coronavirus s-a dublat în Grecia în doar o zi. Ce spun specialiștii

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1797 de cazuri noi, în timp ce luni fuseseră doar 801, o creștere semnificativă, notează Agerpres.

Statul elen a ridicat mare parte din restricții pentru călătorii și majoritatea activităților recreative, eliminând, de exemplu, purtarea măștii în spațiile deschise, notează PROTV.

ADVERTISEMENT

Medicii au constatat că majoritatea noilor cazuri se înregistrează în rândul tinerilor și avertizează asupra apariției unui nou val al pandemiei, alimentat de infecțiile crescânde cu tulpina Delta, variantă despre care se știe că este mai contagioasă.

Sub 40% dintre populația Greciei este vaccinată complet, iar guvernul de la Atena oferă tot felul de stimulente pentru a încuraja populația să se vaccineze, ținta fiind ca 70% dintre cetățeni să fie imunizați complet până în toamnă.

ADVERTISEMENT

Guvernul a asigurat populația că nu va mai introduce un nou lockdown național din cauza persoanelor care nu doresc să se vaccineze.

Grecia introduce noi reguli pentru călătoriile cu feribotul. În ce condiții vor fi acceptați turiștii

Persoanele care vor să călătorească cu feribotul vor trebui să facă dovada vaccinării complete, a faptului că au trecut prin boală sau să arate un test covid negativ

ADVERTISEMENT

Se acceptă și testele rapide, dar acestea trebuie să fie efectuate cu cel mult 48 de ore înainte de îmbarcare, iar cele PCR cu cel mult 72 de are înainte de călătorie.

Noile reguli au apărut în contextul creșterii numărului de noi cazuri de infectare, iar autoritățile elene sunt îngrijorate, ținând cont că este vorba de o creștere semnificativă. Mai mult decât atât, răspândirea variantei Delta este un motiv în plus de îngrijorare.

Țările din întreaga lume fac eforturi pentru a limita efectele valului patru al pandemiei, despre care se spune că va fi dominat de către tulpina Delta, descoperită prima dată în India.

ADVERTISEMENT