News

În Grecia, s-a născut primul copil cu trei părinți biologici! Cum explică medicii asta

11.04.2019 | 16:23
S-a născut primul copil cu 3 părinți biologici!

Caz incredibil în Grecia! Un copil are 3 părinți biologici! Medicii au creat un ovul de la două femei. Specialiștii din Spania și din Grecia au anunțat că au reușit să creeze un ovul din materialul genetic a două femei, astfel, aducând pe lume primul copil care are ADN-ul a 3 părinți. Băiețelul a avut o greutate de 2,9 kg și este perfect sănătos, scrie BBC News. Doctorii care au asistat la nașterea băiatului au susținut faptul că, prin acest proces, „au scris istorie în medicină”.

Primul copil cu trei părinți biologic s-a născut în Grecia

Medicii din Grecia și Spania au anunțat că au reușit să creeze un ovul cu ajutorul materialului genetic provenit de la două femei. În acest context, primul copil cu trei părinți genetici a venit pe lume în Grecia.

Băiațelul s-a născut în cursul zilei de marți, într-un spital țara în cauză. Acesta a avut o greutate de 2,9 kg și este perfect sănătos. Unii specialiști din Marea Britanie susțin că procedura ridică probleme de etică, așa că nu se insistă asupra realizării acestui proces încă o dată.  Cu toate asta, medicii din Spania și Grecia spun că „au scris istorie în medicină”.

S-a născut primul copil cu 3 părinți!
S-a născut primul copil cu 3 părinți! Totul s-a petrecut în Grecia

“Inovație internaționala în reproducerea asistată”

Femeia care a dat viață copilului “minune” are 32 de ani și a fost supusă mai multor interveții de fertilizare în vitro. Cea care a funcționat a fost înlocuirea mitocondriilor, astfel a devenit mama a primului copil cu 3 părinți biologici. ”Suntem foarte mândri să anunțăm o inovație internaționala în reproducerea asistată și suntem acum în poziția de a ajuta femeile care au boli genetice mitocondriale rare să aducă pe lume copii sănătoși”, a explicat Dr. Panagiotis Psathas, președintele Institutului pentru Viață din Atena. Există multe voci care critică intervenția. susținând că ridică probleme de etică.