News

În jur de 40.000 de oameni la mitingul PSD din Iași. Ce le-a spus Liviu Dragnea celor prezenți la eveniment

09.05.2019 | 22:00
In jur de 40000 de oameni la mitingul PSD din Iasi Ce lea spus Liviu Dragnea celor prezenti la eveniment

Mitingul Partidului Social Democrat a adunat azi, 9 mai, la Iași, aproape 40.000 de persoane. Evenimentul a fost organizat în Piața Unirii, unde numeroși lideri PSD au vorbit despre realizările actualei guvernări, dar și ale celorlalte anterioare asigurate de cel mai mare partid din țară și, în aceeași măsură, despre dorințele de viitor ale formațiunii politice majoritare în Parlament.

PSD, miting cu 40.000 de oameni la Iași

Mitingul de astăzi a strâns, după cum au relatat cei prezenți în Piața Unirii din Iași, aproape 40.000 de oameni. Liviu Dragnea, liderul Partidului Social Democrat, a fost fericit pentru numărul mare de susținători care au venit pentru a-i scanda numele și pentru a-l auzi vorbind. Cuvântarea sa a fost axată pe adeziunea PSD la valorile și planurile europene discutate în cadrul sumitului de la Sibiu, ca și pe realizările guvernului PSD în acest an și pe planurile de viitor imediat a social-democraților.

PSD pare că după mitingul de azi a câștigat Moldova, raportându-ne la numărul mare de susținători care au venit în Piața Mare din Iași. Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a susţinut un discurs în care a punctat mai multe teme politice favorite, din care nu puteau lipsi unele critici la adresa președintelui Klaus Iohannis, inamicul politic aflat cu președinții europeni la Sibiu. Unde, să ne amintim, premierul Viorica Dăncilă nu a fost invitat.

MItingul PSD de la Iași, din ziua sumitului de la Sibiu, a dunat în Piața Mare peste 40.000 de susținători. Au fost și câteva sute de manifestanți anti-PSD. Sursa foto: mediafax.ro
MItingul PSD de la Iași, din ziua sumitului de la Sibiu, a dunat în Piața Mare peste 40.000 de susținători. Sursa foto: mediafax.ro

Sinteza declarațiilor lui Liviu Dragnea la mitingul de la Iași

  • „Azi e ziua Europei și o cinstim aici la Iași”
  • „Occidentul ne-a ajutat de-a lungul vremii și îi suntem îndatorați. Dar e bine ca această datorie să o plătim în moneda potrivită, în solidaritate și respect, în corectitudine și reciprocitate. Dar nu vreau să plătim această datorie cu contracte și concesiuni forțate, porturi și resurse naturale cedate, cu obediență politică și cedare de suveranitate””
  • „Nu vreau să permitem unora din România să angajeze România pe traiectoria unei colonii care s-a predat cu toate bogățiile”
  • „Acordăm sprijin marilor investitori”
  • „Investim în agricultură și obținem producții record. Vrem să mâncăm românește și trebuie să votăm românește”
  • „Noi vom trimite în Parlamentul European români patrioți”
  • „Suntem mulți oameni care știu, care înțeleg să lupte pentru țara lor. Prea mulți trimiși de dreapta și de alte instituții sunt împotriva intereselor României”
  • „Lista noastră pentru Bruxelles sunt oameni deciși, tineri, curajoși, care-și vor apăra țara”
  • „Iohannis și cei care latră pentru el au uitat că avem obligația să guvernăm dată de popor și Constituție”
  • „Acești oameni fără Dumnezeu nu știu decât să urască și să dezbine. Ei blochează România în numele unor interese străine, ceea ce înseamnă că țara e trădată”

1.800 de jandarmi au fost mobilizați pentru a menține ordinea la mitingul PSD de la Iași: 1.200 locali, 400 de la Constanța și 200 de la Bacău, conform ziaruldeiasi.ro