Fotbal intern

În Liga 1 a debutat primul fotbalist născut în anul 2004: „Dacă în lume sunt cinci ca ăsta, eu mă împuşc”

04.10.2020 | 20:59
In Liga 1 a debutat primul fotbalist nascut in anul 2004 Daca in lume sunt cinci ca asta eu ma impusc
Gabriel Plumbuitu. Sursă foto: Look Sport.
ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaș a folosit în primul 11 un jucător de numai 16 ani. Gabriel Plumbuitu este primul fotbalist din campionatul României care s-a născut în 2004.

Tânărul a fost lăudat de Mitică Dragomir, dar a evoluat doar șase minute. „Dacă în lume sunt cinci ca ăsta, eu mă împuşc”, declara fostul președinte de la Liga Profesionistă de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Gabriel Valentin Plumbuitu de la Gaz Metan Mediaș a stabilit un record. El este primul fotbalist născut în anul 2004 care joacă într-o partidă de Liga 1.

De la ce echipă a venit puștiul

A fost în primul 11 în jocul dintre Gaz Metan Mediaș și FC Hermannstadt, însă a fost înlocuit după numai șase minute. În locul puștiului a fost introdus Idrisa Sambu.

ADVERTISEMENT

Gabriel Plumbuitu a fost luat în septembrie de la echipa Daco Getica. Pe căpitanul naționalei sub 16 ani l-au vrut și FCSB sau Dinamo. Gaz Metan Mediaș a plătit pentru a-l aduce 30.000 de euro. Jucătorul a povestit într-un interviu că poate evolua pe două posturi: apărător central și vârf. Lui Dumitru Dragomir îi place foarte mult fotbalistul.

„Ţineţi minte numele ăsta! Plumbuitu. Notaţi-l undeva. De la fosta Juventus. Băi fraţilor, dacă în lume sunt cinci ca ăsta, eu mă împuşc! Joacă fundaş central şi când conduc oaspeţii îl bagă atacant. Orice îl bagă, joacă de nota 10”, a spus Dragomir conform GSP.

ADVERTISEMENT

Gaz Metan și-a adus întăriri

Gaz Metan Mediaș și FC Hermannstadt au terminat la egalitate scor 1-1. Pentru gazde a înscris Cardoso în minutul 42, iar pentru oaspeți Jo Santos în minutul 58.

Gazul a făcut niște transferuri bune pe finalul perioadei de mercato, anunţate în exclusivitate de FANATIK. Doi foști fotbaliști ai lui FC Porto au ajuns la echipa din Mediaș.

ADVERTISEMENT

Cei mai tineri fotbaliști folosiți în actuala stagiune de campionat

Plumbuitu Gabriel Valentin (Gaz Metan / 14.02.2004)

Dogaru Rareș Ștefan (Gaz Metan / 11.12.2003)

Pantea Grigoraș Alexandru (FCSB/ 11.09.2003)

Dragomir George (Sepsi OSK/ 06.08.2003)

Zaharia Ionuț Andrei (Astra/ 19.07.2003)