Fotbal intern

În Oradea se va construi un nou stadion de fotbal. Ce capacitate va avea arena care se va afla într-un mare complex sportiv

05.09.2020 | 20:42
In Oradea se va construi un nou stadion de fotbal Ce capacitate va avea arena care se va afla intrun mare complex sportiv
ADVERTISEMENT

Oradea va avea o nouă arenă de fotbal, potrivit autorităților locale. Noul stadion va avea o capacitate de 16.000 de locuri și va face parte dintr-un complex sportiv.

Potrivit celor de la Bihon.ro, viceprimarul Florin Birta a dezvăluit planurile noii arene din oraș. Compania Națională de Investiții dă o parte dintre banii necesari construirii arenei.

ADVERTISEMENT

Stadionul va intra în componența unui complex sportiv care are mai multe obiective sportive: noua sală polivalentă, baza sportivă din campusul universitar din imediata apropiere, plus stadionul, parcul sportiv și de agrement, stadionul de atletism, dezvoltarea Liceului cu program Sportiv, un alt bazin didactic și parcul de agrement urban, mai scrie sursa citată.

”Ne dorim ca acest Complex să ofere orădenilor accesul la evenimente sportive de calitate”

Totodată, la arenă va fi făcută și o parcare subterană de 150 de locuri, iar apoi și un hotel care va avea 48 de camere. Au fost făcute deja demersuri pentru demararea lucrărilor, iar terenul este eliberat.

ADVERTISEMENT

„În săptămânile următoare vom primi şi studiul de fezabilitate, studiu ce va fi dat spre aprobare Consiliului Local.

Ne dorim ca acest Complex să ofere orădenilor accesul la evenimente sportive de calitate, precum şi participarea la evenimente de tip concerte, festivaluri etc.

ADVERTISEMENT

Oradea nu are echipă în primele trei ligi din 2016

Suntem siguri că acest Complex va juca rolul unui catalizator în dezvoltarea oraşului”,

a spus viceprimarul Birta.

”Ținând seama de aceste lucruri, de potențialul nostru sportiv și de organizare de evenimente, propunem ca bază de discuții proiectarea unui stadion de 14 – 15 mii de locuri, fără pistă de atletism, cu locuri de parcare doar în subteran, cu un hotel încorporat, cu spaţii de conferințe și de recuperare medicală”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Oradea nu are nicio echipă de fotbal în primele trei eșaloane din 2016 după ce FC Bihor a fost desfințată. Oradea ar putea fi reprezentată de o formație în sezonul viitor de Liga a treia . Este vorba de CA Oradea.

ADVERTISEMENT