News

În plină epidemie, mai multe deșeuri periculoase din spitale au fost aruncate lângă București. Polițiștii au descoperit vinovatul

12.06.2020 | 19:36
In plina epidemie mai multe deseuri periculoase din spitale au fost aruncate langa Bucuresti Politistii au descoperit vinovatul
ADVERTISEMENT

IPJ Ilfov anunța recent că mai multe deșeuri periculoase din spitale au fost aruncate lângă București, iar acum polițiștii au reținut un bărbat în acest caz.

Deșeuri periculoase din spitale, aruncate lângă București

Pe 12 mai, oamenii legii erau alertați că lângă București au fost aruncate mai multe deșeuri periculoase din spitale, iar acum polițiștii au reținut un bărbat, informează Digi24.

ADVERTISEMENT

Astfel, polițiștii de la IPJ Ilfov au transmis că au reținut un bărbat, în urma mai multor percheziții efectuate într-un dosar penal privind nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor periculoase.

Oamenii legii de la Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase Ilfov, alături de Garda de Mediu au făcut 13 percheziții la domiciliile mai multor persoane fizice și juridice, ce erau bănuite de nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor medicale periculoase.

ADVERTISEMENT

Potrivit polițiștilor, perchezițiile au fost făcute în județele Ilfov și Dolj și în București.

Ce sancțiuni au fost aplicate

Perchezițiile au fost desfășurate după ce polițiștii ilfoveni au fost sesizați pe data de 14 mai cu privire la faptul că pe un câmp din localitatea Dobroiești, județul Ilfov, se află o mare cantitate de deșeuri medicale periculoase, colectate de la mai multe spitale din București.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în urma perchezițiilor, oamenii legii au audiat 16 persoane.

În plus, în urma anchetei, a fost indisponibilizată o autoutilitară, au fost ridicate documente care atestă trasabilitatea deșeurilor medicale periculoase și a fost închisă temporar activitatea unei societăți comerciale din județul Dolj.

Unitatea respectivă a fost amendată cu 10.000 de lei, au mai transmis reprezentanții IPJ Ilfov.

Acum, un bărbat de 31 de ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști și a fost prezentat, vineri, instanței cu propunere de arestare preventivă.

ADVERTISEMENT