Premier League

În plină pandemie de coronavirus Tottenham a stabilit prețul pentru transferul lui Harry Kane. Costă mai mult decât cele 222 de milioane de euro plătite pe Neymar

14.04.2020 | 10:04
In plina pandemie de coronavirus Tottenham a stabilit pretul pentru transferul lui Harry Kane Costa mai mult decat cele 222 de milioane de euro platite pe Neymar
ADVERTISEMENT

Suntem în plină perioadă de pandemie și fotbalul îl vedem doar în reluări la televizor, dar asta nu înseamnă că la cluburi nu se lucrează intens pentru noi strategii de viitor. Care pot include, ca să nu apară disfucnționalități economice majore, inclusiv cedarea unor jucători cheie pe sume apreciabile.

E pentru prima dată când Tottenham acceptă vânzarea

Probabil că o astfel de socoteală își face și patronul lui Tottenham, Daniel Levy, care pentru prima dată nu se mai opune la plecarea celui mai valoros jucător din lot, atacantul Harry Kane.

ADVERTISEMENT

Și jucătorul a anunțat clar că este gată să plece de la Spurs la un club unde se știe că are toate condițiile pentru a se bate pentru câștigarea de trofee.

Kane e gata de o nouă provocare

“Am spus întotdeauna că iubesc și voi iubi pe Spurs, însă dacă simt că nu mergem în direcția corectă sunt gata să plec. Sunt un jucător ambițios, nu vreau doar să stau și să iau niște bani. Vreau să câștig cât mai multe trofee, să ajung un jucător de top”.

ADVERTISEMENT

O declarație care pare evident o formă de rămas bun din partea golgeterului echipei, care nu a mai jucat în ultimele două luni, pentru că s-a operat și este în convalescență.

Stadionul cel nou l-a costat enorm pe Daniel Levy

Patronul Daniel Levy este dispus să își vândă giuvaierul. Știe că ridicarea noului stadion a costat enorm, 1,13 miliarde euro și e conștient că vânzarea lui Harry Kane l-ar ajuta enorm să mențină stabilitatea și să realizeze și unele tranaferuri.

ADVERTISEMENT

De aceea a decis să joace  o carte foarte mare, dar și riscantă. Prețul pentru care poate pleca Harry Kane înseamnă un nou record de transfer în istoria fotbalului.

Greu de crezut că poate cineva oferi această sumă

În 2017 PSG bătea toate recordurile, achitând suma de 222 de milioane euro Barcelonei drept clauză eliberatorie pentru brazilianul Neymar. Daniel Levy vrea însă mai mult.

ADVERTISEMENT

Concret, cine îl vrea pe Harry Kane trebuie să verifice conturile și să vadă dacă se destabilizează financiar dacă va scoate nu mai puțin de 227 milioane euro, pentru că acesta este prețul stabilit de Tottenham. Este posibil ca nimeni să nu răspundă la aceast preț și Kane să stea pe loc.

ADVERTISEMENT