News

În plină pandemie de COVID-19, Firea se roagă pe Facebook la Sfântul Nectarie: „Nu cunoaștem nici o boală căreia tu să nu îi poți aduce tămăduire”

05.04.2020 | 15:34
In plina pandemie de COVID19 Firea se roaga pe Facebook la Sfantul Nectarie Nu cunoastem nici o boala careia tu sa nu ii poti aduce tamaduire
Gabriela Firea, anunț despre testarea bucureștenilor: ”Vom avea imaginea la momentul de față din Capitală”. Sursa: INQUAM Octav Ganea (2)
ADVERTISEMENT

România luptă cu coronavirusul pe toate fronturile, inclusiv pe plan religios. În plină pandemie de COVID-19, Gabriela Firea a postat o rugăciune adresată Sfântului Nectarie, cel care ar putea „vindeca” diferite boli, conform dogmei creștine.

Între timp, pe străzile din București și prin spitalele din Capitală, racla cu moaștele Sfântului Dimitrie cel nou este purtată de un sobor de preoți pentru a combate coronavirus.

ADVERTISEMENT

Rugăciune la Sfântul Nectarie

Mesajul postat de Firea a strâns peste 500 de comentarii și aproape 200 de oameni au distribuit rugăciunea, în speranța că vor ajuta în felul lor la stoparea epidemiei.

„Duminica? Rugaciunea Sfantului Ierarh Nectarie, Vindecatorul de la Eghina : Minunile și ajutorul tău ne-au făcut și pe noi să te chemăm să ne vii în ajutor. Știm de mulți­mea tă­mă­duirilor pe care le-ai făcut, nou doc­tor fără-de-arginți arătându-te.

ADVERTISEMENT

Nu cu­noaș­tem nici sufe­rință și nici durere pe care să nu le poți alina.

Nu cunoaștem nici o boală căreia tu să nu îi poți aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci și pe mulți bol­navi i-ai ajutat să se întărească în credință și în răbdare, și să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor.

Preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, pri­mește a­ceastă puțină rugăciune de la noi, robii tăi, căci către tine, ca la un ade­vărat izvor de tămăduiri și grabnic fo­lo­sitor și ajutător prea­minunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu la­crimi fier­binți ne rugăm ție: vezi, sfinte, durerile noastre!

ADVERTISEMENT

Vezi rănile sufletelor și ale trupurilor noastre.

Ne rugăm ție, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbește de ne ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și ne sprijinește pe noi, robii tăi.

Ia aminte la sus­pinele noastre și nu ne trece cu ve­derea pe noi, că știm, sfinte al lui Dumnezeu, că și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău și cu credință ți s-a rugat nu a rămas nea­jutat.

ADVERTISEMENT

Că cine te-a chemat întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai ușurat suferința?

Îngenunchind, ne rugăm ție, Sfinte Ie­rarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugă­ciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri.

Către Acela roagă-te, ca să fim și noi ajutați și miluiți cu rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăviți, ca să binecu­vântăm pe Dum­nezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor.

Amin!”, a scris Firea, sărind în ajutorul celor credincioși.

Între timp, reprezentanții BOR se plimbă cu o raclă cu moaște prin București, tot pentru a scăpa țara de boală. „Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou sunt purtate în procesiune pe străzile capitalei pentru izbăvirea de epidemia #COVID19. În urmă cu peste două secole Sf. Dimitrie a izbăvit Bucureștiul de ciumă”, au scris cei de la basilica.ro.

ADVERTISEMENT