Life

În sfârșit! Cel mai așteptat film Sci-Fi, Dune, ajunge în România și se pot cumpăra bilete deja! Totul despre producția icon

Dune! Cel mai așteptat film al momentului, producția care, deja, agită milioane de oameni din întreaga lume, ajunge, în sfârșit pe marile ecrane (și din) România după amânări succesive care au scos peri albi iubitorilor de Sci-Fi.
13.10.2021 | 18:58
In sfarsit Cel mai asteptat film SciFi Dune ajunge in Romania si se pot cumpara bilete deja Totul despre productia icon
În sfârșit! Cel mai așteptat film Sci-Fi, Dune, ajunge în România și se pot cumpăra bilete deja! Totul despre producția icon Fotomontak: Fanatik
ADVERTISEMENT

Bazat pe cartea omonimă scrisă de Frank Herbert, producția regizată de canadianul Dennis Villeneuve a devenit unul dintre cele mai amânate filme din istorie, lansarea inițială fiind programată pentru anul trecut. Cu toate acestea, până acum au fost anunțate patru date pentru ca pelicula Dune să ajungă în cinematografe.

Totuși, în sfârșit, Dune ajunge și în cinematografele din România după ce, la festivalul de film de la Veneția a fost vizionat în premieră și a fost catalogat drept o adevărată capodoperă.

ADVERTISEMENT

Biletele pentru film pot fi deja cumpărate și în România

Dune, filmul care se anunță a fi în toată lumea o adevărată lovitură de box-office în ciuda pandemiei, va fi difuzat și în România începând cu 22 octombrie 2021, biletele fiind puse în vânzare deja de marile rețele cinematografice de la noi.

De altfel, lansarea oficială a filmului este programată odată cu cea din Statele Unite ale Americii, loc în care producția a provocat o adevărată furtună în rândul fanilor cărții scrise de Frank Herbert, cu atât  mai mult cu cât ecranizările anterioare au fost dezamăgitoare.

ADVERTISEMENT

Așteptarea este cu atât mai grea cu cât, în septembrie, la festivalul de film de la Veneția, Dune a fost primul film din categoria Sci-Fi care a avut parte de minute bune de ovații, în picioare, din partea criticilor de film.

”Din păcate, nu prea avem ce să spunem despre amânările pe care le-a suferit filmul, sunt lucruri care depind exclusiv de casele de producție. Dar, ca să răspundem cererii, sunt deja puse în vânzare bilete pentru Dune. Nu am acum datele să vă spun exact câte bilete s-au vândut deja”, ne-a spus Sorin Raicu, unul dintre managerii unei rețele de cinematografe din România.

ADVERTISEMENT

Actorii din Dune, staruri de la Hollywood

Actorii din superproducția Dune sunt staruri mondiale ale cinematografiei, cunoscuți și pentru nominalizările la Oscar pe care le-au primit de-a lungul timpului, dar și pentru blockbusterele în care au mai apărut.

Timothée Chalamet (Paul Atreides), Zendaya (Chani), Josh Brolin (Gurney Halleck), Javier Bardem (Stilgar), Dave Bautista (Rabban Harkonnen), Rebecca Ferguson (Jessica), Jason Momoa (Duncan Idaho), Stellan Skarsgård (baronul Vladimir Harkonnen) sau Oscar Isaac (Leto Atreides) sunt printre starurile care vor interpreta principalele roluri din Dune.

ADVERTISEMENT

Cu un buget care a depășit 165 de milioane de dolari, Dune pare să calce pe urmele Game Of Thrones, cu atât mai mult cu cât majoritatea criticilor care au urmărit filmul îl consideră o adevărată capodoperă.

„Filmul lui Denis Villeneuve este atât de imens – la propriu, dar și din punct de vedere emoțional – încât îți copleșește simțurile”, a fost descrierea făcută de unul dintre cei mai cunoscuți critici de film din lume, Clarisse Loughrey, pe contul ei de Twitter.

Ce se întâmplă în filmul și în cartea Dune

„Dune este o călătorie mitică și încărcată de emoții a unui erou, ea spune povestea lui Paul Atreides, un tânăr genial și talentat născut cu un destin mai măreț decât și-l poate închipui, care trebuie să călătorească până pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a asigura viitorul familiei și al poporului său. Pe măsură ce forțele răuvoitoare intră într-un conflict cu privire la probabil cea mai prețioasă resursă în existență, un bun care poate descătușa potențialul complet al omenirii, în care doar cei care își pot învinge frica vor supraviețui”, este descrierea peliculei făcute de producătorii filmului.

Bazat pe cartea scrisă de un adevărat geniu al stilului SF, Frank Herbert, Dune descrie saga casei nobile a Atreizilor în opoziție cu rivalii lor de moarte, casa Harkonnen. Tânărul Paul Atreides este prins într-un adevărat păienjeniș de intrigi politice și manipulări și, dintr-un moștenitor al unui fief se transformă în liderul unei mișcări de gherilă pe planeta Arrakis – Dune – după ce tatăl său, Leo, moare în lupta pentru putere în fața baronului Vladimir Harkonnen.

Școlit în tainele luptei de mama sa, Jessica, o inițiată Bene Gesserit (o societate secretă), dar și de maeștri spadasini precum Duncan Idaho sau Gurney Halleck,  ajutat de Stilgar și de hoardele de fremeni, băștinașii planetei Dune – singura sursă a mirodeniei geriatice, melanj, un drog care oferă puteri sporite unor organizații de care depinde întreg imperiul intergalactic – Paul Atreides reușește să îi învingă pe Harkonneni și, mai mult chiar, să devină Împăratul imperiului.

Seria de cărți Dune a debutat în anul 1965 cu romanul cu același nume, scris de Frank Herbert. Dune a câștigat premiile Hugo și Nebula pentru cel mai bun roman, a fost tradus în zeci de limbi şi vândut în peste 20 de milioane de exemplare.

ADVERTISEMENT