Fotbal intern

În sfârşit, Craiova îşi pune gazon nou! “Va fi la fel ca la Atletico Madrid şi Ajax”

24.09.2019 | 15:28
In sfarsit Craiova isi pune gazon nou Va fi la fel ca la Atletico Madrid si Ajax

Craiova va avea, în cele din urmă, gazon nou! Ameninţările lui Victor Piţurcă, noul manager al echipei oltene spunând chiar că va muta echipa de pe “Oblemenco” dacă nu se rezolvă problema terenului, au dat roade. Piţi anunţă că s-a înţeles cu Primăria şi că în curând se va monta noua suprafaţă de joc pe stadion. 

Craiova va avea gazon nou. Anunţul lui Victor Piţurcă

“Ştiţi ce ne-a spus firma olandeză? După ce va fi montat, la 3 zile distanţă se poate juca pe el! Oricum, după meciul cu Poli Iaşi de acasă, progamat vinerea viitoare, se întrerupe campionatul, apoi avem două jocuri afară, iar primul acasă va fi abia pe 2 noiembrie. Deci avem la dispoziţie o lună, din 4 octombrie până în 2 noiembrie”, a fost declaraţia lui Piţurcă pentru gsp.ro.

Piţurcă şi oficialii clubului din Bănie au fost în audienţă la Primăria Craiova, iar acum edilul oraşului a acceptat să urgenteze montarea noii surpafeţe de joc. Piţi a dezvăluit şi costurile pentru noul gazon. “Vom avea o întâlnire şi la Compania Naţională de Investiţii, dar şi cu constructorul arenei. Trebuie găsită o cale legală prin care Primăria să poată achita cei 300.000 firmei care ne va livra gazonul şi celei care ni-l va monta, pentru că de regulă ştiţi că e nevoie de licitaţie.Va fi, combinat, iarbă naturală 94-95% şi restul, 5-6% fire de gazon sintetic. V-am spus, exact ca pe Amsterdam Arena sau stadionul lui Atletico Madrid”.

Iniţial, Piţurcă anunţase că echipa s-ar putea muta pe “Extensiv” din Craiova până la momentul în care suprafaţa de joc de pe “Oblemenco” va fi schimbată. Arena principală a Băniei va găzdui şi două meciuri din 16-imile Cupei României, înregistrând astfel o premieră. Mai mult, FCU Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, va intra şi ea pentru prima oară pe stadion, având acceptul să joace acolo partida cu U Cluj.