News

În sfârșit, încep investițiile pentru metroul din Drumul Taberei! Decizia luată de Metrorex

04.04.2019 | 21:37
In sfarsit incep investitiile pentru metroul din  Drumul Taberei Decizia luata de Metrorex

Metrorex pornește investigațiile pentru funcționarea metroului din Drumul Taberei. S-a anunțat că Metrorex va achiziționa nu mai puțin de 13 trenuri noi de metrou pentru Drumul Taberei-Eroilor. De asemenea, opțional, va rezerva dreptul de a contracta maxim 17 alte trenuri noi în același timp. Acestea vor fi destinate operării pe secțiunea dintre Eroilor-Iancului.  Care sunt detaliile?

Încep investițiile pentru metroul din Drumul Taberei

Este oficial! Încep investițiile pentru metroul din Drumul Taberei. Anunțul la licitație a fst făcut public în cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice e (SEAP) după verificarea documentației și validarea de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), arată comunicatul oficial. „În urma controlului efectuat, rezultă indicii cu privire la existenţa unor nereguli şi/sau posibile fraude în implementarea proiectului, aşa cum sunt ele definite în Ordonanţa de urgenţă nr. 66/2011, privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.

Raportul arată că valoarea contractului a fost subestimată la lansarea procedurii de achiziţie iar în derulare au intervenit majorări substanţiale ale valorii acestuia, informaţii ce reprezintă indicii de fraudă”, se spunea în comunicatul de anul trecut, când se indica faptul că nici anul acesta nu va fi gata metroul din Drumul Taberei.

Încep investițiile pentru metroul din Drumul Taberei
Încep investițiile pentru metroul din Drumul Taberei. Ce arată comunicatul oficial?

Proiectul este finanţat din fonduri ale UE

“Având în vedere prevederile legale, precum şi faptul că proiectul este finanţat din fonduri ale Uniunii Europene, organele de control consideră necesară sesizarea Departamentului pentru lupta Antifraudă-(DLAF), pentru cercetarea şi luarea măsurilor.

Totodată, membrii Consiliului de Administraţie al ”Metrorex”, precum şi conducerea societăţii, vor analiza constatările şi concluziile raportului Corpului de control al ministrului Transporturilor, Lucian Şova, şi vor dispune măsurile legale pentru stabilirea, cercetarea şi sancţionarea, după caz, a personalului responsabil pentru deficienţele constatate“, se mai arată în documentul citat.

Tags: