News

În sfârșit, o veste bună pentru români! Ce beneficii vor avea posesorii de mașini pe benzină

10.05.2019 | 15:53
In sfarsit o veste buna pentru romani Ce beneficii vor avea posesorii de masini pe benzina

Vești bune pentru șoferii români. Prețul benzinei a scăzut sub media europeană, fără a luat însă în calcul și taxele aferente acestui combustibil. În schimb, pentru posesorii de automobile pe motorină, situația nu este chiar atât de îmbucurătoare.

Ce preț are benzina în momentul de față

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de publicața Oil Bulletin a Comisiei Europene, începând cu data de 6 mai, benzina fără taxe costă în România 0,598 euro pe litru, ajungând astfel sub media Uniunii Europene, 0,607 euro pe litru.

Veștile nu sunt la fel de bune și în cazul motorinei. Aceasta a ajuns la prețul de 0,652 euro pe litru, peste media europeană, 0,641 euro pe litru.  Chiar dacă până de curând prețul benzinei se situa la rândul său peste media Uniunii Europene, ele două niveluri au atins pragul de convergență la mijlocul lunii aprilie. Din acel moment, prețul celui mai utilizat carburant din România a devenit inferior.

De acum, poți alimenta cu beniznă la cel mai mic preț din Uniunea Europeană
De acum, poți alimenta cu beniznă la cel mai mic preț din Uniunea Europeană

Avem cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană

Vestea bună pentru șoferii români posesori ai autoturismelor pe benzină este că acest carburant va putea fi cumpărat în România la cel mai mic preț, prin comparație cu toate celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Mai exact, cu toate taxele incluse, benzina în țara noastră ajunge la prețul de 1,222 euro pe litru. Îna ceste condiții, putem spune că în România se găsește cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană, prețul acesteia ajungând chiar sub pragul mediei pe continent, adică 1,487 euo pe litru. În ceea ce privește motorina, aceasta costă 1,250 euro pe litru la stațiile locale, spre deosebire de  nivelul mediu, care a atins pragul de 1,382 euro.

Vestea este cu atât mai îmbucurătoare, în condițiile în care șoferii români deveniseră din ce în ce mai nemulțumiți de situația în care se prezintă sistemul transporturilor, în ansamblul său. Spre exemplu, calitatea precară a autostrăzilor a reprezentat mereu o problemă arzătoare pentru participanții la trafic.