News
notix pixel id

În stațiunea montană Ischgl, peste 40% dintre locuitori au avut Covid-19

25.06.2020 | 21:28
În stațiunea montană Ischgl, peste 40% dintre locuitori au avut Covid-19
Ischgl, focar de infecție pentru Europa. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Peste 42% dintre locuitorii stațiunii austriece Ischgl au anticorpi împotriva noului coronvairus, susținând teoria că stațiunea de schi este unul dintre focarele care a determinat apariția epidemiei de Covid-19 în Europa.

Autoritățile din Austria au făcut un studiu asupra locuitorilor din stațiunea de schi Ischgl, locul unde au fost infectați foarte mulți cetățeni europeni în urmă cu câteva luni.

Cercetătorii au aflat, astfel, că 42% din populația locală a fost contaminată, o cifră record pentru orice localitate din Europa.

ADVERTISEMENT

O localitate din Austria a bătut orice record de infectare a locuitorilor săi cu Covid-19

La această cifră se adaugă acei oameni care au avut boala dar nu mai au anticorpi, așadar numărul celor care s-au îmbolnăvit de Covid-19 în stațiunea austriacă este cu siguranță un record absolut.

Mii de turiști germani, norvegieni și islandezi au fost contaminați în baurile și restaurantele din această stațiune, considerată drept „Ibiza Alpilor”.

ADVERTISEMENT

Presa din Austria s-a plâns că autoritățile locale au ignorat problema, deși se vorbea tot mai mult de coronavirus, pentru a face un profit rapid.

Seroprevalenţa (proporţia populaţiei care prezintă în sânge anticorpi împotriva SARS Cov-2 după ce a fost expusă virusului) participanţilor la acest studiu, la Ischgl, se ridică la 42,4%”, a anunţat într-un comunicat coordonatoarea acestui studiu, Dorothee von Laer, de la Facultatea de Medicină din Innsbruck, unde conduce Institutul de Virusologie, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

La Ischgl, ne confruntăm cu seroprevalenţa cea mai mare constatată vreodată într-un studiu. Chiar dacă nu putem estima nivelul precis al imunităţii colective, populaţia din Ischgl ar trebui bsă fie în mare parte protejată”, au adăugat specialiștii.

Comparativ, în orașele italiene numărul de oameni care a dezvoltat anticorpi nu depășește 10% în medie.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Austria a gestionat bine pandemia de coronavirus, având doar 17.477 de cazuri și 698 decese la o populație de 9 milioane de locuitori.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri