Sport

În trecut jucător al naționalei României, acum șofer de camion: ”Am avut patru operații la genunchi de-a lungul carierei”

14.09.2020 | 13:02
In trecut jucator al nationalei Romaniei acum sofer de camion Am avut patru operatii la genunchi dea lungul carierei
ADVERTISEMENT

În urmă cu 17 ani, selecționata României, antrenată de Anghel Iordănescu, rata calificarea la Euro 2004 după un joc dramatic la Copenhaga contra celor din Danemarca, scor 2-2.

Printre jucătorii convocați la lot era și Sebastian Huțan (36 de ani), portar din Arad și știut de iubitorii de fotbal după ce a evoluat pentru FC Vaslui.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător a apărut de 12 ori la selecționatele U19 și U21 ale țării noastre. El ”a pus ghetele în cui” la 29 de ani, din cauza accidentărilor cu care s-a confruntat. În prezent este șofer pe tir și cutreieră țara de la volan.

”M-am lăsat la 29 de ani”

”Am avut patru operații la genunchi de-a lungul carierei. La ultima intervenție chirurgicală, doctorul mi-a zis că aș fi riscat să-mi pună  proteză la genunchi, dacă mai continui cu fotbalul și m-am lăsat.Asta este viața. Am fost afectat, dar sunt lucruri pe care nu ai cum sa le eviți . M-am lăsat la 29 de ani”

ADVERTISEMENT

,a declarat fostul portar, conform ziare.com.

Sebastian Huțan a povestit cum a trecut de la jucător de fotbal la șofer de camion, chiar dacă a cochetat și cu meseria de antrenor de portari.

”E un job și bănos, dar și greu. Stai departe de familie. Ajuți la încărcat, la descărcat. Când îl vedeam pe tatăl meu că el muncește și eu stau ca antrenor de portari, nu era ok și am zis să-l ajut. La un an distanță, după ce am rupt-o cu fotbalul, am rămas singur cu tirurile, pentru că tatăl meu a murit.

ADVERTISEMENT

”În viitorul apropiat chiar nu mai interesează să mă întorc în fotbal”

Eu sunt răspunzător de tot ceea se întâmpla. Mai am patru tiruri și am băieți care fac curse internaționale. Eu fac numai în țară. Trebuie să stau mai mult pe lângă casă. O am și pe mama”,

a declarat fostul jucător.

”Nu ai masă, nu ai viață, mănânci când poți, mănânci uneori din mers. Stai departe de familie. E responsabilitate mare. Zic unii că e meserie bănoasă, stai pe scaun, conduci și vin banii, dar nu, nu e chiar așa simplu. Nu ai zi, nu ai noapte. Nu e chiar o viață atât de ușoară.

ADVERTISEMENT

În viitorul apropiat chiar nu mai interesează să mă întorc în fotbal. Mai mult decât antrenor de portari nu mă văd, așa că nu e momentul pentru lucrul acesta. Îmi văd de tirurile mele și e mai bine pentru mine, momentan”, a mai spus Huțan.

Fostul jucător a început fotbalul la UTA Arad. Timp de patru ani între 2002 și 2006 a evoluat pentru Sheriff Tiraspol. A mai jucat la Dinamo Moscova, Vaslui, Liberty Salonta, U Cluj și CSMS Iași. Fostul portar a strâns trei prezențe la naționala mare a României, dar nu a evoluat niciodată.

ADVERTISEMENT