News

În vreme ce Europa e devastată de caniculă, o ţară africană a devenit un paradis al schiului: “Nu mai văzusem zăpadă în viaţa mea”

Chiar dacă europenii se chinuie în aceste zile cu temperaturile uriașe ale ultimului val de caniculă, într-o mică țară africană sezonul de schi este în plină desfășurare
07.08.2022 | 14:12
In vreme ce Europa e devastata de canicula o tara africana a devenit un paradis al schiului Nu mai vazusem zapada in viata mea
Singura stațiune de schi din sudul Africii. Sursa foto: Sibalkhulutravel
ADVERTISEMENT

Situația din micul stat african Lesotho, stat complet înconjurat de Africa de Sud, nu este însă un alt efect bizar al fenomenului de încălzire globală, transmite Associated Press.

Sezon de schi în sudul Africii

Lesotho, un mic regat montan înconjurat complet de Africa de Sud, are o particularitate geografică: este singura țară de pe Pământ în care fiecare centimetru al teritoriului său se află la mai mult de 1.000 de metri deasupra nivelului mării.

ADVERTISEMENT

Acest lucru face ca Lesotho-ul să aibă parte de zăpadă în iernile emisferei sudice. Și în timp ce iernile reci nu sunt rare în Africa de Sud, zăpada este și stațiunile de schi sunt și mai rare. La o altitudine de 3.000 de metri, Afriski din Munții Maluti din Lesotho este singura stațiune de schi care funcționează din Africa la sud de ecuator.

„Nu am văzut niciodată zăpadă în viața mea”, a spus Kafi Mojapelo, care a călătorit pe distanța scurtă din Africa de Sud pentru o vacanță la schi pe care nu credea posibilă. „Așadar, aceasta este o experiență grozavă”, a spus aceasta potrivit AP News.

ADVERTISEMENT

Bafana Nadida, care provine din orașul urban întins Soweto din Johannesburg, a fost încântată să-și pună clăpari pentru prima dată. Și-a planificat o zi cu lecții de schi, făcând poze și doar jucându-se pe zăpadă.

Schiori și snowboarderi s-au aliniat pentru a închiria echipamentul potrivit. Unii au primit sfaturi de către Hope Ramokotjo, care este din Lesotho și a lucrat ca instructor autodidact de schi și snowboard timp de 12 ani.

ADVERTISEMENT

Campionat de snowboard în Africa

Parcul de zăpadă Kapoko din Afriski este singurul parc de zăpadă freestyle de pe continent. Concurenții s-au aliniat luna trecută pentru competiția anuală de snowboard și schi Winter Whip Slopestyle. Sekholo Ramonotsi, un tânăr de 13 ani din orașul Butha-Buthe din Lesotho, care practică regulat la Afriski, a câștigat diviziile de snowboard și schi pentru juniori.

„Mi-ar plăcea foarte mult să schiez în Europa”, a spus el.

Meka Lebohang Ejindu, născut la Londra, a spus că a predat schi și snowboard în Austria de mai bine de un deceniu și că acesta este primul său sezon în emisfera sudică. Are rădăcini familiale în Lesotho.

ADVERTISEMENT

„Pentru ca o competiție ca aceasta să se întâmple în Africa de Sud este atât de încântător”, a spus el.

Afriski nu are cum să fie la nivelul stațiuni alpine din Europa, dar pasiunea pentru sporturile de iarnă este captivantă printre localnici dar și turiști.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Fenomen spectaculos şi extrem de rar la Arad: Cerul s-a colorat cu fulgere...
Fenomen spectaculos şi extrem de rar la Arad: Cerul s-a colorat cu fulgere roz
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula...
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula Miliardarilor, a apărut pe stradă fără sutien!
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT ROMÂNIA! Avertisment grav de la Moscova
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT ROMÂNIA! Avertisment grav de la Moscova
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat...
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat ultimele ore din viața maestrului
CRBL a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a divorțat de...
CRBL a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a divorțat de marea sa iubire
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Trei zodii protejate de Dumnezeu după Luna Plină din mai 2024. Noroc, bani,...
Trei zodii protejate de Dumnezeu după Luna Plină din mai 2024. Noroc, bani, călătorii și o nouă iubire pentru acești nativi