Sport

Veste proastă pentru suporterii Rapidului. Stadionul Giulești nu e gata de inaugurare: „Mai sunt multe de pus la punct!” Exclusiv

FANATIK a aflat că suporterii Rapidului mai au de așteptat până când își vor putea vedea echipa favorită evoluând pe propriul stadion în Casa Pariurilor Liga 1.
23.02.2022 | 09:39
Veste proasta pentru suporterii Rapidului Stadionul Giulesti nu e gata de inaugurare Mai sunt multe de pus la punct Exclusiv
Toate biletele pentru meciul Rapid - Poli Timișoara, care va inaugura noua arenă din Giulești, au fost epuizate. Sursă foto: CNI
ADVERTISEMENT
23-02-2022
17:12

Conducerea CS Rapid susține că stadionul din Giulești este gata de inaugurare

Conducerea clubului CS Rapid, prin vocea președintelui Vali Ionescu Caciureac, neagă faptul că stadionul din Giulești nu este gata de inaugurare, singurul lucru care lipsește fiind semnarea unui contract de închiriere cu echipa de fotbal.

„CS Rapid are toate avizele pentru stadion. Se așteaptă doar semnarea unui contract de închiriere cu echipa de fotbal. Se dorește ca meciul de inaugurare să aibă loc după data de 1 martie, când se vor relaxa măsurile luate din cauza pandemiei, pentru a fi posibil să participe cât mai mulți spectatori”, a declarat Vali Ionescu caciureac, în exclusivitate pentru FANATIK.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că noul stadion Giulești ar fi putut fi inaugurat cu un meci în compania lui Beșiktaș Istanbul, o partidă de gală în care s-ar fi retras și Daniel Pancu.

Din păcate, stadionul Giulești mai are de așteptat până la marea inaugurare, iar FANATIK a aflat în exclusivitate ce detalii organizatorice mai trebuie rezolvate pentru ca stadionul să primească toate avizele.

ADVERTISEMENT

Lista problemelor organizatorice care trebuie rezolvate pentru ca Rapid să se mute pe Giulești

Fostul lider al galeriei Rapidului, Gigi Corsicanu, regretă că Rapid nu poate juca pe Giulești la derby-ul cu Dinamo și consideră că echipa are foarte multe de pierdut pentru că nu se poate întoarce acasă, în „vulcanul” de sub pod.

Ba mai mult, lucrurile se pare că nu sunt deloc aproape de a fi finalizate, iar familia Rapidului mai are de așteptat până la inaugurarea noului stadion: „La stadionul Giulești, din câte am înțeles eu, mai sunt niște chestii de pus la punct. Lucruri care țin de organizare: pentru persoanele cu dizabilități, pentru jandarmi, pentru camerele de supraveghere, monitorii și indicatoroarele, mai sunt foarte multe de pus la punct”, a declarat Corsicanu în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Pe lista lucrurilor care trebuie rezolvate cât mai repede se mai află și alte probleme, iar cei de la CS Rapid încearcă să finalizeze rapid lucrările: „Trebuie puse camerele de filmat, carurile pentru televiziuni, sunt multe, multe care nu sunt în regulă. O să mai dureze. S-au mai scos niște scaune. Cred că o să mai dureze ceva”.

Lucrările de la stadionul Giulești nu se fac atât de… rapid. Cât ar mai putea dura: „Poate două săptămâni sau două luni”

Gigi Corsicanu a explicat că ține constant legătura cu oficialii celor de la CS Rapid și speră că stadionul să fie inaugurat în compania unui adversar demn de numele Rapid:

ADVERTISEMENT

„Depinde cum se vor mișca lucrurile, pentru că nu țin legătura permanent cu cei de la Clubul Sportiv Rapid, dar sunt convins că se fac eforturi foarte mari să se termine cât mai repede și să avem posiblitatea să mergem cât mai curând acasă.

Nu știu, poate să mai dureze două săptămâni, o lună sau două, ne vom gândi atunci poate reușim să organizăm un meci cu o echipă mai specială și să aibă o însemnătate pentru istoria noastră.

ADVERTISEMENT

Noi ne doream foarte mult să jucăm cu Beșiktaș, dar nu știu dacă se mai poate face. Nu depinde în mod special de dânsa. Toate se fac pe etape care nu pot fi sărite și trebuie parcuse pas cu pas. Așa a vrut Dumnezeu și așa a fost să fie”, a declarat Gigi Corsicanu în exclusivitate pentru FANATIK.

Gigi Corsicanu: „Am fost pe multe stadioane, dar Giuleștiul e în primele 15-20. Vom juca cu 15.000 de abonați!”

Gigi Corsicanu anunță infernul pentru adversari în Giulești, unde rivalele vor fi primite ca în vremurile bune, iar dacă pandemia va permite, în fața unui stadion plin:

„Sunt convins că vom avea 15.000 de abonați sezonul viitor. Totul se va schimba. Vom fi acasă, nu vom mai juca pe la Mioveni sau pe Arena Națională și toată lumea trebuie să înțeleagă asta.

E un an foarte important. Stadionul e o bijuterie. Am fost pe foarte multe stadioane din lumea asta și pot spune că Giuleștiul e în primele 15-20 de stadioane din Europa! E foarte cochet și te simți ca acasă. Parcă ești în sufragerie. Suntem mândri de cum a ieșit și vrem și o echipă pe măsură.

  • 24 noiembrie 2018 a fost data ultimului meci oficial jucat pe Giulești de Rapid, cu Înainte Modelu
ADVERTISEMENT