Premier League

Înainte de a-l cunoaşte pe Messi, Ronaldinho a fost la un pas să devină colegul lui Cristiano Ronaldo. „Eram pe punctul de a anunţa transferul“

12.05.2020 | 21:08
Inainte de al cunoaste pe Messi Ronaldinho a fost la un pas sa devina colegul lui Cristiano Ronaldo Eram pe punctul de a anunta transferul
Ronaldinho a fost la un pas de Manchester United, dar a făcut magie la Barcelona. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Paul Scholes a povestit Ronaldinho a fost la un pas să semneze cu Manchester United, dar a ales în cele din urmă Barcelona. Dacă ar fi mers pe Old Trafford, brazilianul ar fi devenit coleg cu marele rival al lui Messi, Cristiano Ronaldo.

Scholes: „Ni l-am dorit cu adevărat. Ronaldinho… Ce jucător!“

Paul Scholes a fost unul dintre liderii echipei la Manchester United şi era la curent cu intenţiile clubului în privinţa transferurilor. În 2003, „diavolii“ au avut o campanie de achiziţii nu foarte interesantă, cel mai scump transfer fiind cel al unui puşti din Portugalia, contra sumei de 19 milioane de euro. Numele lui: Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Pe lângă lusitan, au mai fost aduşi, printre alţii, Louis Saha, Kleberson, Djemba Djemba şi portarul Tim Howard. Cireaşa de pe tort ar fi trebuit să fie magicianul de la PSG: Ronaldinho.

„Nu-mi amintesc în ce an a fost, dar am crezut că antrenorul îl avea deja”, a povestit Paul Scholes, confomr as.com. „Eram în intersezon și am fost pe punctul de a anunța transferul și de a-i oferi un număr. Dar, în ultimul moment, s-a răzgândit și a semnat pentru Barcelona“.

ADVERTISEMENT

„Ni l-am dorit cu adevărat. Ronaldinho… Ce jucător! Ne aşteptam să aducă ceva în plus echipei, cam în acelaşi fel în care reuşise Eric Cantona“

“Toţi încercau să-l faulteze pentru că nu a mai venit la noi”

Printr-o ironie a sorţii, în perioada de pregătire, Manchester United şi Barcelona s-au întâlnit într-o partidă la Seattle. Scholes rememorează: „Trei zile mai târziu am fost nevoiţi să jucăm împotriva lui (n.r. – Ronaldinho) la Seattle. Toată echipa a încercat să îl faulteze, pentru că nu venise la noi“.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirile fostului mijlocaş nu s-au oprit aici. El a amintit alte nume importante care au fost aproape de a merge sub comanda lui Alex Ferguson: „Cred că unul dintre cei care puteau să vină a fost Damien Duff. Şi Arjen Robben a fost destul de aproape“.

Ajuns pe Camp Nou, Ronaldinho a devenit rapid unul dintre idolii tribunelor. El a fost cel care l-a ajutat cel mai mult pe Messi la începutul carierei sale. Argentianul a recunoscut ulterior influenţa pe care „Dinţosul“ a avut-o asupra sa.

ADVERTISEMENT

În tricoul Barcelonei, Ronaldinho a căştigat Liga Campionilor, două campionate şi două Cupe ale Spaniei. Performanţele sale i-au adus Balonul de Aur în 2005, iar FIFA l-a declarat de două ori cel mai bun fotbalist (2004 şi 2005). Brazilianul este campion mondial şi a luat Copa America alături de naţională.

ADVERTISEMENT
Tags: