News

Înainte să se însoare cu Alina Gorghiu, Lucian Isar a fost căsătorit cu Krisztina! Cum arată și ce face prima nevastă a bancherului

Alina Gorghiu, vicepreședinte PNL, este căsătorită din 2016 cu bancherul Lucian Isar, cu care are doi copii. Înaintea Alinei, Isar mai bifase o căsnicie, cea cu Krisztina.
29.10.2021 | 11:07
Inainte sa se insoare cu Alina Gorghiu Lucian Isar a fost casatorit cu Krisztina Cum arata si ce face prima nevasta a bancherului
Alina Gorghiu și Lucian Isar sunt căsătoriți de cinci ani și au doi copii împreună
ADVERTISEMENT

La 43 de ani, Alina Gorghiu are deja în spate o carieră solidă în politica autohtonă. De profesie avocat, Gorghiu a fost mai întâi consilier local la Primăria Sectorului 5 din Capitală (2004-2008), pentru ca din 2008 să intre în Parlament, ca deputat PNL.

Ascensiunea Alinei Gorghiu nu s-a oprit aici, așa că în 2014 a ajuns prima femeie aleasă președinte al Partidului Național Liberal. Pe motiv că a devenit în premieră mamă, Gorghiu a demisionat însă din funcție în 2016, când l-a născut pe Noah, primul ei copil.

ADVERTISEMENT

În ianuarie 2016, într-o ceremonie desfășurată în secret, Alina Gorghiu și-a unit destinele cu economistul Lucian Isar. După nașterea lui Noah (10 mai 2016), Alina Gorghiu l-a născut și pe Amon, pe 8 octombrie 2018.

Soțul Alinei Gorghiu a fost ministru în guvernul Victor Ponta

Lucian Isar (45 de ani) a îndeplinit funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri în guvernul condus de Victor Ponta și este în prezent reprezentantul României la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

ADVERTISEMENT

Deținător, de-a lungul timpului, a mai multor funcții înalte la Citibank, Banca Feroviară sau la Bancpost, Lucian Isar este și consilierul onorific al premierului Florin Cîțu, de care îl leagă o veche prietenie.

Partenerul de viață al Alinei Gorghiu a studiat matematica la Universitatea din Bucureşti, urmând și cursul de finanţe-bănci la ASE. În străinătate, Isar a făcut un master în matematici financiare la Oxford și la Harvard, dar și un MBA (Master of Business Administration) la Universitatea din Chicago.

ADVERTISEMENT

Alina Gorghiu și Lucian Isar, partaj fără divorț

În primăvara acestui an, soții Isar – Gorghiu au surprins pe toată lumea când au ajuns în instanță pentru un proces având drept miză ”partaj bunuri comune/ lichidarea regimului matrimonial”. 

Deși la momentul respectiv – după surpriza inițială –  s-a speculat că între cei doi ar fi apărut grave probleme sentimentale, de fapt era vorba doar de un partaj de avere, făcut exclusiv din cauza datoriilor.

ADVERTISEMENT

Adică pentru a intra în posesia sumelor datorate de cei doi, cei care aveau de recuperat bani de la cuplul Isar- Gorghiu au cerut să le fie împărțită forțat averea strânsă de aceștia în timpul căsniciei.

Prima soție a lui Lucian Isar s-a stabilit în Noua Zeelandă

Un amănunt puțin știut despre viața amoroasă a lui Lucian Isar este faptul că acesta a mai fost căsătorit o dată. În consecință, în unele documente oficiale semnate de Isar în 2012 apare și soția de atunci a economistului, Krisztina, mare șefă la acea vreme la o instituție financiară cu sediul la Londra.

prima soție isar
Krisztina, prima soție a lui Lucian Isar, are o carieră impresionantă în domeniul bancar

Astăzi, prima nevastă a lui Lucian Isar activează tot în domeniul bancar, dar tocmai în Noua Zeelandă, fiind director regional la o instituție de profil de aproape 6 ani. Vorbitoare a șase limbi străine, Krisztina a terminat Academia de Studii Economice la București, dar are și cursuri urmate la Harvard.

Și în timpul anilor petrecuți alături de Lucian Isar, Krisztina – româncă de origine maghiară – a călătorit foarte mult, fiind mai mereu plecată fie la Londra, fie în diverse delegații, ca și soțul ei de atunci.

ADVERTISEMENT