Sport

Înalta Curte de Casație și Justiție, decizie cu privire la procesul pentru palmaresul disputat de FCSB și CSA Steaua. Reacțiile avocaților. Update

FCSB a făcut recurs după decizia Tribunalului București din 2021, care a împărțit palmaresul Stelei la trei entități juridice. Reacțiile avocaților Florin Talpan și Virgil Boglea.
03.11.2022 | 12:03
Inalta Curte de Casatie si Justitie decizie cu privire la procesul pentru palmaresul disputat de FCSB si CSA Steaua Reactiile avocatilor Update
Luni, 2 octombrie, are loc al doilea termen al procesului pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
03-11-2022
10:12

Reacțiile lui Florin Talpan și Virgil Boglea

Florin Talpan a vorbit la ieșirea din instanță pentru sursa citată: „Noi am depus scrisori primite de MApN și de CSA Steaua de la suporterii steliști, care ne reclamă faptul că FCSB nu respectă hotărârile pronunțate de către instanțele de judecată, le sfidează. Am vrut să le depun în fața instanței, să vadă și magistrații… Eu doream un termen mai scurt”, a mai declarat colonelul CSA Steaua.

Florin Talpan a vorbit și despre celelalte procese pe rol: „Mai avem procese pe rol. Eu voi depune toate eforturile pentru a le câștiga, cu toate că am foarte multe persoane, inclusiv din conducerea MApN, care-mi fac numai zile negre. Practic, mi se interzice să depun înscrisuri noi în dosare, îmi trimit comisii de control, îmi verifică dosarele câștigate, că se cheltuiesc bani… este inadmisibil ca cei din conducerea MApN să nu realizeze importanța acestor dosare pe care eu le-am câștigat! 

Să câștigi marca și numele Steaua București, practic să readuci Steaua acolo unde a fost, iar acum să trimită comisii de control ca eu să fiu sancționat, să fiu amenințat cu Parchetul pentru că s-au cheltuit foarte mulți bani? Îmi pun întrebarea: este trimis la Parchet cel care aduce Steaua înapoi, dar nu generalii care au dat Steaua și înalții demnitari? 

Mi s-a luat sporul pentru lucrări de excepții și acum. A mai fost un așa-zis comandat, Hîncu, care mi-a luat la rândul lui din sporul ăsta. Dar nu e problemă, Dumnezeu e sus și le vede pe toate. Vreau să spun doar că și cu aceste piedici și rele la adresa mea, voi încerca să aduc clubul Steaua acolo unde îi este locul. Dacă eram luat în considerare și mi se dădea posibilitatea să lucrez, Steaua ar fi avut drept de promovare. Dar mi se interzic multe lucruri”.

Virgil Boglea, avocatul „Asociației Salvați Steaua”, a reacționat: „Putea fi judecată problema palmaresului”

Virgil Boglea i-ar răspuns lui Florin Talpan prin intermediul ProSport„La termenul de astăzi putea fi judecată problema palmaresului însă după depunerea de înscrisuri în sprijinul recursului nostru, d-l Talpan a solicitat un nou termen pentru a lua la cunoștință conținutul înscrisurilor. A fost o oarecare contradicție, întrucât domnia sa susținea că sunt înscrisuri vechi, dar, totuși, a solicitat să i se acorde termen pentru a le consulta.

Noi am depus acele Comunicate prin care CSA și MApN recunoșteau societatea din liga I ca fiind «Steaua». Consider acest termen ca fiind unul prea lung, dar nu a fost provocat de noi. Asociația Salvați Steaua era pregătită să pună concluzii astăzi”, a spus reprezentatul juridic al FCSB.

Războiul rece dintre FCSB și CSA Steaua a avut loc un nou episod în instanță, însă suporterii steliști mai au de așteptat până când va fi dat un verdict final.

ÎCCJ, încă o amânare la recursul înaintat de FCSB după decizia din 28 iunie 2021

Instanța a împărțit palmaresul Stelei în urmă cu un an în trei perioade. CSA Steaua deține palmaresul din perioada 1947-1998, iar FCSB din perioada 2003-2022.

ADVERTISEMENT

În 28 iunie 2021, FCSB a contestat decizia Tribunalului București, iar CSA Steaua a pierdut palmaresul din perioada 1998-2003. Acesta aparține societățiie AFC Steaua, înființatat de fostul patron al „militarilor”, Viorel Păunescu. AFC Steaua s-a desprins de Armată la solicitarea celor de la UEFA.

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat decizia finală pentru data de 2 martie 2023. La ICCJ nu se judecă pe fond, ci pe procedură. Asta înseamnă că se va determina dacă la Tribunalul București și la Curtea de Apel a fost aplicată corect legea.

ADVERTISEMENT

Primul termen al recursului a durat doar 6 minute. Florin Talpan a fost extrem de nervos

Decizia de amânare dictată de magistrați a fost dată după doar șase minute, spre nemulțumirea colonelului Florin Talpan, juristul celor de la CSA Steaua.

Virgil Boglea, avocatul Asociației „Salvați Steaua”, a fost reprezentantul celor de la FCSB. Conform gsp.ro, în sală au fost prezenți și suporteri din Peluza Sud Steaua, care s-au fotografiat alături de Florin Talpan.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, încrezător că va câștiga procesul cu Armata

„Se apropie procesele, iar în mare parte le-am câștigat, dar am cerut să specifice mai clar că noi suntem continuatorii Stelei. Curtea de Apel a zis că palmaresul este al Armatei până în 1998.

În motivare se spune că CSA Steaua nu poate pretinde palmaresul din 2003 până în 2017 pentru că nu avea secție de fotbal.

ADVERTISEMENT

Instanța a zis că noi suntem continuatorii, dar trebuie să spună că palmaresul nu este împărțit în două, între CSA și FCSB. Palmaresul e unul singur”, a precizat patronul FCSB pentru sursa citată.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 4,70 este cota pentru „X” la FCSB – West Ham. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT