News

Înălţarea Domnului. Maria Magdalena a venit de două ori la mormântul lui Iisus Hristos

04.06.2019 | 13:30
Inaltarea Domnului Maria Magdalena a venit de doua ori la mormantul lui Iisus Hristos

Înălțarea Domnului are loc anul acesta pe 6 iunie. Este cea mai importantă sărbătoare care are loc după Paște, iar aceasta ne amintește de ce s-a întâmplat cu Iisus Hristos după ce a fost răstignit pe cruce, a murit și apoi a înviat. Conform evangheliilor, la mormântul lui Iisus, înainte de Înălțarea Lui la Ceruri, Maria Magdalena a fost de cel puțin două ori să-L plângă și să se roage pentru El.

Înălțarea Domnului, consemnată prima oară în anul 332

Iisus Hristos s-a înălțat la Cer în drumul spre Bretania, în preajma apostolilor. Sărbătoarea a fost consemnată pentru prima oară într-un document istoric în anul 332. Din respectiva scriere aflăm că Ierusalimul sărbătorea Înălțarea și Rusaliile în aceeași zi. De joi încolo creștinii nu mai spun ”Hristos a înviat”, ci, timp de câteva zile, până la Rusalii, se va folosi formula de salut ”Hristos s-a înălțat!”.

Conform evangheliilor, la mormântul lui Iisus Hristos, Maria Magdalena a ajuns de două ori. O dată a mers cu Fecioara Maria, iar a doua oară se prezintă cu toate femeile mironosițe, după cum scrie chiar în Biblie. Atunci Iisus le-ar fi spus să nu se teamă și să se bucure. Au primit preafericite binecuvântarea Fiului lui Dumnezeu.

Creștinii vor spune de joi ”Hristos s-a înălțat!”. Sursa foto: Antena 1

De ce a mers Maria Magdalena de două ori la mormântul lui Iisus Hristos

Maria Magdalena și Fecioara Maria au fost la mormânt după ce acesta, venind Paștele iudaic, a fost dat jos de pe cruce și îngropat. Magdalena avea rolul de a-l îmbălsăma pe Iisus Hristos, iar când au deschis mormântul au avut parte de o adevărată revelație divină: Iisus nu era acolo. El înviase și i s-a arătat Mariei Magdalena în spirit luminos.

„Nu pentru că nu ar fi crezut, că văzuse mormântul gol şi în văzuse şi pe Hristos, ci doar ca să se convingă şi celelalte mironosiţe că Hristos a înviat. Dovadă, că ele când ajung acolo văd un înger îmbrăcat în veşmânt alb care stătea în partea dreaptă“, spune preotul Eugen Tănăsescu, explicând de ce a fost Maria Magdalena de două ori la mormânt.