Sport

Inamicul public al DDB pleacă de la Dinamo! Cu cine va semna Steliano Filip. Exclusiv

Steliano Filip (27 de ani) își face bagajele. Fundașul stânga are șanse mari să plece de la Dinamo în finalul perioadei de transferuri, după ce a primit o ofertă de la o echipă din Ungaria.
12.02.2022 | 16:02
Inamicul public al DDB pleaca de la Dinamo Cu cine va semna Steliano Filip Exclusiv
Steliano Filip in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, joi 10 februarie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Steliano Filip este în conflict cu fanii lui Dinamo și vrea să plece din Ștefan cel Mare. Dorința fundașului stânga s-ar putea îndeplini până luni, 14 februarie, atunci când se închide perioada de mercato atât în România, cât și în Ungaria, acolo unde este dorit fotbalistul.

FANATIK a aflat în exclusivitate că Steliano Filip a primit o ofertă de la Mezokovesdi, ocupanta locului 7 din prima ligă maghiară.

ADVERTISEMENT

În schimbul fundașului, ungurii îi oferă lui Dinamo 50 de mii de euro, plus 20% dintr-un viitor transfer.

Steliano Filip pleacă de la Dinamo! Fundașul stânga a primit o ofertă din Ungaria

Din informațiile noastre, Filip face tot ce poate ca să scape din „Groapă” și, pentru a merge în Ungaria, va renunța la patru salarii pe care le are de încasat de la Dinamo, adică 30 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Cele două părți trebuie să se înțeleagă și să semneze actele foarte rapid, având în vedere că 14 februarie este ultima zi în care se pot face transferuri în cele două campionate vecine.

Dinamoviștii așteaptă oferta pe adresa clubului, dar nu îi poate da curs decât după ce primește acordul administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu, echipa din Ștefan cel Mare fiind în insolvență.

ADVERTISEMENT

Fundașul stânga abia așteaptă să plece din Ștefan cel Mare. Înjurat de suporteri și la meciul cu U Craiova, la care a asistat în calitate de spectator, Filip voia oricum să își rezilieze contractul cu Dinamo, alături de Plamen Iliev, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Cine este Mezokovesdi, echipa care îl vrea pe Filip

În prezent, Mezokovesdi este pe locul 7 în campionatul Ungariei, cu 15 mai puține decât Ferencvaros, care este pe poziția a treia, ultima care duce în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Clubul este înființat în urmă cu 47 de ani, dar nu are prea multe performanțe. Cel mai important succes al lui Mezokovesdi este o finală de Cupă a Ungariei, în sezonul 2019-2020.

Interesant este însă faptul că, dacă va merge la echipa antrenată de Atilla Pinter, Steliano Filip va da peste multe fețe noi. La Mezokovesdi joacă foarte mulți fotbaliști cu ștate vechi în Liga 1.

Din lotul maghiarilor fac parte Andreias Calcan (ex-Poli Iași, Viitorul, U Cluj), Riccardo Piscitelli (ex-Dinamo), Arpad Tordai (ex-Viitorul, Petrolul, U Cluj), Kamer Qaka (ex-Poli Iași, FCSB, U Craiova) și Amir Bilali (ex-Academica Clinceni).

  • 14 meciuri și 1 pasă de gol are Steliano Filip pentru Dinamo în acest sezon
  • 300 de mii de euro este cota fundașului stânga, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT