Sport

Rapid și-a inaugurat arena de 39 de milioane de euro. Marzouk salvează spectacolul sportiv cu o execuție senzațională. Fanii și jucătorii au cântat împreună. Foto

Rapid inaugurează astăzi noul stadion din Giulești, cu un eveniment de zile mari, la care și-au anunțat prezența nume de legendă ale clubului. FANATIK îți oferă toate informațiile de care ai nevoie.
26.03.2022 | 21:40
Rapid sia inaugurat arena de 39 de milioane de euro Marzouk salveaza spectacolul sportiv cu o executie senzationala Fanii si jucatorii au cantat impreuna Foto
ADVERTISEMENT
26-03-2022
18:49

Rapid - Poli 1-0, în meciul inaugural al noului stadion

Continuă sărbătoarea în Giulești. Fanii și jucătorii continuă să cânte împreună.

S-a terminat și ultimul meci al marii zile a inaugurării noului stadion din Giulești.

Min. 82 1-0 GOOOOOL Rapid! Marzouk înscrie cu o execuție minunată

Min. 60 0-0 Fanii au început săpărăsească arena din Giulești, probabil din cauza frigului tot mai pătrunzător

Min. 54 0-0 Dacă în prima repriză cele două echipe au părut că ”o dau la pace”, giuleștenii par deciși să înscrie în cea de a doua. Reamintim că în primul act au fost anulate două goluri, iar Săpunaru a ratat un penalty 

Un suporteri rapidist și-a cerut iubita în căsătorie în pauza meciului cu Poli Timișoara. reacția domnișoarei indică faptul că răspunsul a fost cel așteptat. Până la începerea reprizei a doua președintele Daniel Niculae a cântat pe scenă, iar majoretele au oferit un moment de virtuziotate și efervescență. 

Min. 43 0-0 Arbitrul a fluierat finalul primei reprize. Probabil exista o înțelegere prealabilă între cei doi antrenori ca reprizele să nu dureze mai mult de 40 de minute

Galeria bănățeană, înfrățită cu cea a Rapidului, a afișat un banner cu mesajul: ”Pe Giulești clădești viitorul și o să depășești/ orice obstacol pe care-l întâlnești”

Min. 34: 0-0 Cristi Săpunaru execută tehnic o lovitură de la 11 metri dar ratează 

Brigada de arbitrii a fost nevoietă să întrerupă preț de câteva minute întâlnirea după ce pe gazon au ajuns mai multe torțe și fumigene aruncate de galeriile celor două echipe

Min. 15: 0-0 Amicalul dintre Rapid și Poli Timișoara se dispută într-o atmosferă extraordinară. Fanii din Giulești fac spectacol

Min. 1: 0-0 A început meciul

Rapid: Drăghia – Demici, Săpunaru, Dandea, Goge – Al. Albu, Drăgan – Sefer, Al. Ioniță II, Hlistei, Ad. Bălan. 
Rezerve: V. Mărgărit, Ungureanu, Crepulja, J. Morais, N. Carnat, R. Moise, Alami, An. Ioniță, D. Grigore, Stahl, Al. Gheorghe, Marzouk, Vojtus. Antrenor: Adrian Mutu

Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Scutaru, Bocșan, Pamfile – Lazăr, Ignea, Radu – Ursu, Gerbi, Vukoje. Rezerve: Meares – Oanea, Plumbuitu, Murariu, Olariu, Bîrnoi, Rugosic, Sîntean, Iamandache, Bakoș, Mera, Huminic. Antrenor: Nicolae Croitoru

26-03-2022
18:03

A început concertul formației Subcarpați

Pe scenă tocmai a urcat formația Subcarpați, care susține un concert spectaculos.

26-03-2022
17:39

Oficialii Rapidului au tăiat panglica de inaugurare a arenei. Felicia Filip a intonat imnul național

Momentul clasic de inaugurare a unui obiectiv nou este acela al tăierii panglicii. Reprezentanții clubului au ales, așa cum era de altfel firesc, ca acest lucru să se întâmple la ora 19:23.

Ora reprezintă anul înființării clubului din Giulești. A urmat momentul festiv al intonării imnului național al României. Felicia Filip a fost alegerea organizatorilor pentru momentul solemn.   

26-03-2022
17:22

Fanii Rapidului s-au încăierat la finalul meciului de old boys

Grandiosul spectacol de inaugurare a noii arene din Giulești a fost umbrit de momentul în care în galeria Rapidului a izbucnit un conflict.

Fanii vișiniilor s-au încăierat între ei. Pentru ca lucrurile să nu degenereze, organizatorii au decis să reducă luminozitatea pe stadion, pentru ca alți suporteri să nu fie tentați să intervină în conflict.

26-03-2022
17:16

”Panco italiano” a răsplătit dragostea fanilor. A marcat ultimul gol în meciul legendelor

Daniel Pancu este unul dintre atacanții cărora fanii i-au dedicat o melodie. Extrem de iubit, fostul atacant din Giulești și al echipei naționale a marcat ultimul gol în meciul legendelor cu Poli Timișoara.

Reușita lui Daniel Pancu i-a urcat pe gard pe fanii din Giulești, care au început imediat să cânte celebrul refren ”Panco italiano”.

26-03-2022
17:06

Rică Răducanu apără din nou poarta Rapidului

Rică Răducanu, unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria clubului din Giulești, apără din nou poarta vișiniilor. Extrem de relaxat, fostul mare portar a intrat între buturi fără mănuși.

Răducanu și-a făcut repede simțită prezența reușind o intervenție salutară la șutul lui Romulus Buia. În cealaltă peluză, fanii Rapidului au început show-ul pirotehnic. galeria bănățenilor a răspuns imediat aprinzând torțele.

26-03-2022
16:54

Mihai Iosif a pe teren pentru a saluta galeria. Legendele Rapidului au fost onorate la pauza meciului de old boys

Antrenorul care a readus-o pe Rapid pe prima scenă a fotbalului din România a fost aplaudat la scenă deschisă de galerie. Fostul tehnician din Giulești a intrat pe teren chiar în timpul partidei dintre legendele din Giulești și cele din Banat. 

Mihai Iosif rămâne unul dintre cei mai iubiți antrenori care au pregătit gruparea feroviară. La pauza meciului dintre echipele de old boys, toate legendele Rapidului au fost onorate de organizatori.

26-03-2022
16:16

Fanii cântă pentru legendele Rapidului

A început meciul dintre legendele Rapidului și ale Politehnicii Timișoara. Fanii giuleșteni i-au primit pe jucătorii celor două echipe într-o atmosferă de mare sărbătoare. Iată jucătorii care vor evolua pe gazonul noului stadion.

Rapid va evolua într-un echipament retro, în vreme ce Poli Timișoara a ales un set de echipament de culoare închisă și nu în culorile tradiționale alb-violet.

Întâlnirea dintre ”seniorii” celor două echipe înfrățite a fost precedată de momente emoționante oferite de galeria giuleșteană. Din cântecele intonate nu a lipsit celebrul imn al Rapidului.

 

26-03-2022
15:49

Mircea Lucescu, primire de gală pe noul stadion

Antrenorul care a cucerit titlul cu Rapid în 1999 va sta pe bancă la meciul de Old Boys dintre legendele din Giulești și cele ale Politehnicii Timișoara.

Reputatul tehnician a avut parte de o primire grandioasă. Lucescu s-a îndreptat către sectorul ocupat de galeria Rapidului și i-a salutat. Aceștia i-au scandat numele îndelung.

Meciul echipelor de old boys poate fi urmărit în transmise live, preluată de pe pagina oficială de Facebook a Rapidului.

 

26-03-2022
14:37

Meciul legendelor Rapid – Poli Timișoara se joacă de la ora 18.00

Lucas Drăghia, atacantul echipei U16 a Rapidului a înscris primul gol pe noua arenă, în meciul cu echipa similară a Politehnicii Timișoara.

 

Organizatorii evenimentului din Giulești au anunțat componența celor două echipe de old boys ale Rapid și Poli Timișoara.

Pe banca tehnică va sta Mircea Lucescu, secondat de Necula Răducanu și Ion Manu. Meciul legendelor va începe la ora 18:00.

26-03-2022
14:09

Echipa de eSport dispută un meci demonstrativ pe noul stadion

Evenimentele dedicate inaugurării noii arene în Giulești au debutat cu evenimentul dedicat echipei eSport a clubului Rapid. Aceasta dispută un ”demonstrativ” al celebrului joc FIFA.

Majoritatea marilor cluburi europene și mondiale au astfel de echipe de eSport. Foarte curând se va disputa meciul echipelor U16 ale Rapidului și Poli Timișoara.

26-03-2022
13:47

Fanii giuleșteni se adună la noul stadion

Se anunță spectacol total pe noul Stadion Rapid, cu ocazia inaugurării. Suporterii giuleșteni au început să sosească la noua arenă, deși mai sunt mai bine de două ore până la meciul legendelor. 

Acesta va fi urmat de amicalul dintre Rapid și Politehnica Timișoara, ”sora” din Banat invitată să inaugureze noul stadion. Galeriile celor două echipei sunt înfrățite.

Cel mai probabil show-ul pirotehnic, obișnuit la astfel de evenimente, va fi realizat în comun de ultrașii celor două formații. 

Ziua de 25 martie va rămâne pentru multă vreme întipărită în memoria rapidiștilor mai mici sau mai mari. De ce? Ei bine, pentru că arena ultramodernă din Giulești este pregătită să-și deschidă porțile. Și nu oricum, ci printr-un eveniment care se anunță incendiar.

E sărbătoare în Giulești. Rapid își inaugurează noul stadion

După o lungă (și deloc ușoară) așteptare, giuleștenii sunt gata să pășească pentru prima dată în noua lor casă. Li s-a pregătit un spectacol grandios, ce se va întinde pe durata a mai bine de șapte ore și se va bucura de participarea unor figuri marcante ale lumii artistice.

ADVERTISEMENT

Bineînțeles, în tribune veți recunoaște mulți dintre jucătorii care i-au făcut pe suporteri să tresară de-a lungul celor aproape 100 de ani de existență a echipei. E de prisos să mai spunem că toate biletele scoase la vânzare s-au epuizat într-un timp record.

Așa cum FANATIK a dezvăluit, în exclusivitate, zilele trecute, programul cuprinde o serie de momente artistice speciale – precum cel al sopranei Felicia Filip, care va intona imnul de stat – și trei meciuri de fotbal ce vor împleti armonios trecutul, prezentul și viitorul Rapidului.

ADVERTISEMENT

Desfășurătorul grandiosului eveniment:

Ora 15:00

  • Acces public
  • Event FC Rapid 1923 Esports
  • Meciul viitorului: RAPID U16 Poli U16
  • Recital Amer1knu & Hoynar
  • Preview Old Boys

Ora 18:00

  • Meciul Legendelor: RAPID Poli Timișoara
  • Recital Andrei Păunescu
  • Moment special dedicat Galeriei din Ceruri
ADVERTISEMENT

Ora 19:23

  • Tăiere panglică
  • Imnul național: Felicia Filip Oficial
  • Show Lumini & Lasere
  • Subcarpați

Ora 20:25

  • Imnul Rapidului: Andrei Păunescu
  • Meci amical: RAPID Politehnica Timișoara
  • Recital RAPPA
  • Show majorete
  • Spectacol Artificii

Cine transmite la TV inaugurarea noii arene din Giulești

Dacă nu te numeri printre norocoșii care și-au asigurat un loc în tribunele stadionului pentru mult-așteptatul eveniment, trebuie să știi că îl poți urmări în direct la TV. Digi Sport va transmite, începând cu ora 18:00, meciul de „old boys” Rapid – Poli Timișoara și înfruntarea actualilor jucători ai celor două echipe.

ADVERTISEMENT

De asemenea, inaugurarea arenei din Giulești va fi transmisă integral online, atât pe canalul de Youtube al clubului, cât și pe pagina oficială de Facebook. „Va fi o zi istorică, vom fi din nou acasă pe noul stadion Rapid – Giulești!”, anunță alb-vișiniii.

Zeci de jucători legendari ai Rapidului și-au anunțat prezența

Pentru că un asemenea moment nu putea fi marcat altfel decât cu întreaga suflare rapidistă alături, în tribunele noului „Templu” își vor face apariția o mulțime de nume care au scris istorie în tricoul echipei. Printre acestea se numără Mircea Lucescu, care va lua din nou loc pe banca tehnică a giuleștenilor, pentru meciul de „old boys”, Daniel Pancu, Dani Coman, Adrian Iencsi, dar și Viorel Hizo.

Totodată, fostul mare căpitan, Tache Macri – ajuns la venerabila vârstă de 91 de ani – va veni de la Paris special pentru acest eveniment. Pe listă se mai află Vladimir Bozovic, Nicolae Stanciu, Rică Răducanu, Cristi Dulca, Viorel Kraus, Răzvan Raț, Marian Rada, Ionuț Rada, Dănuț Perjă, Robert Niță, Vali Negru, Ștefan Nanu, Dorel Mutică, Ion Motroc, Marius Măldărășanu, Ionuț Mazilu, Florin Marin, Costin Lazăr, Dănuț Lupu, Mihai Iosif, Viorel Ion și Mugurel Buga.

În schimb, „mulți rapidiști ce au fost invitați nu vor putea ajunge la acest eveniment, din diferite motive”, au transmis oficialii clubului. Un exemplu elocvent este nimeni altul decât George Copos, pe care președintele Daniel Niculae îl invitase personal. Proaspăt instalat la formația saudită Al Shabab, Marius Șumudică nu va putea fi nici el prezent, deși revenise asupra deciziei radicale luate cu ceva timp în urmă.

Cum se vor numi tribunele noii arene din Giulești

Ca un omagiu adus foștilor mari jucători ai Rapidului, s-a luat hotărârea ca tribunele noului stadion Giulești să le poarte numele. Mulți dintre ei s-au alăturat, din păcate, „Galeriei din Ceruri”. Sectoarele vor fi redenumite astfel:

  • Peluza Nord: Dan Coe
  • Peluza Sud: Tache Macri
  • Tribuna a II-a: Alexandru Neagu
  • Tribuna I: Valentin Stănescu
  • Tribuna VIP: Nicolae Manea
  • Lojele: Constantin Dinu, Ilie Greavu, Vasile Copil, Teofil Codreanu, Nicolae Lupescu, Nicolae Georgescu, Ștefan Filotti, Ion Mihăilescu, Iuliu Baratky, Mario Bugeanu, Ion Bogdan, Ștefan Auer, Constantin Năsturescu, Vintilă Cossini, Constantin Jamaischi

Totul despre „bijuteria” de 39 de milioane de euro a Rapidului

Construit de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, noul stadion din Giulești dispune de 14.050 de locuri, 570 de încăperi, 8 săli de antrenament, un minihotel cu 14 camere duble și o pistă scurtă de atletism.

Acestora li se adaugă un complex prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline precum haltere, box, lupte, judo, karate, tenis, volei, baschet, atletism, săli de forţă sau recuperare, pistă de popice, spaţii de cazare pentru sportivi, dar și spații de alimentație publică, respectiv administrative.

Vorbim, practic, despre o arenă cu nivel de clasificare UEFA 4 (de la 1 la 5), care are o suprafață desfășurată de 40.522 mp și o suprafaţă totală înierbată de 80X120 m (inclusiv suprafaţa de gardă). Întreaga investiție s-a ridicat la nu mai puțin de 39 de milioane de euro.

  • 14.000 de suporteri vor fi prezenți la inaugurare
  • Arena din Giulești a fost predată Clubului Sportiv Rapid pe 4 ianuarie 2022, la mai bine de 2 ani de la demararea lucrărilor
ADVERTISEMENT