News

Încă 16 amenzi de la ANPC pentru înșelăciunile de Black Friday. Altex, Jysk și Flanco, printre firmele sancționate

ANPC continuă verificările și amenzile pentru campaniile de reduceri de Black Friday. De această dată, au fost sancționate încă 16 firme, acolo fiind descoperite mai multe nereguli. Flanco, Altex și Jysk, printre ele.
17.11.2021 | 10:55
Inca 16 amenzi de la ANPC pentru inselaciunile de Black Friday Altex Jysk si Flanco printre firmele sanctionate
ADVERTISEMENT

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a dat noi amenzi pentru neregulile care au fost găsite în cadrul unor magazine de Black Friday.

Mai precis, este vorba despre 16 companii care au încălcat legea și au desfășurat campanii frauduloase cu reduceri de Black Friday, motiv pentru care au ajuns să fie sancționate de ANPC.

ADVERTISEMENT

Astfel, au fost descoperite mai multe nereguli în cadrul acestei campanii de reduceri, care au fost remarcate de ANPC. Au fost găsite neconformităţi atât pe site-uri, cât și în magazinele fizice.

Care sunt neregulile găsite de inspectorii ANPC

Inspectorii au găsit mai multe nereguli, care au fost enunțate într-un comunicat transmis miercuri. Cele 16 firme amendate de ANPC nu aveau informații referitoare la data e la care va înceta oferta.

ADVERTISEMENT

„Preţul de referinţă afişat pe site nu era cel mai mic preţ practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al preţului redus creându-se premisa existenţei unui avantaj specific preţului, consumatorii fiind determinaţi să ia o decizie de tranzacţionare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea”, a transmis ANPC.

De asemenea, s-a mai stabilit și că:

  •  au fost folositepractici comerciale înșelătoare fiind publicate caracteristici nereale ale produselor de pe site față de realitate;
  • informațiile nu erau la fel pe pagini diferite ale site-ului;
ADVERTISEMENT

„Banca prezintă în cadrul ofertei promovate de Black Friday comisionul de zero lei la plata către comercianţi ca fiind un avantaj, în condiţiile în care toţi utilizatorii de card, indiferent de emitent, beneficiază de această reglementare”, a mai precizat ANPC în comunicat.

Ce firme au fost sancționate de ANPC

Au fost sancționate mai multe firme din mai multe orașe ale țării, după cum urmează:

Flanco Retail SA, Galaţi; Altex Romania SRL, Galaţi; DM Drogerie Markt SRL; Staer International SA, Galaţi (site şi magazin); Pet Product SRL, Piatra Neamţ; Flanco Retail SA, Tg Neamţ; Jysk România SA, Roman, Romferm SRL, Focşani – www.romferm.ro; Optical Investment Group SA, Piatra Neamţ.

ADVERTISEMENT

Au mai fost date sancțiuni și pentru Jysk România SA, Piatra Neamţ; Roman; Robest Com SRL, Piatra Neamţ; Studio Moderna SRL, Piatra Neamţ; Dan Capitan SRL, Galaţi – www.bambooda.ro.

Amenzi au primit și Bibilel SRL, Galaţi – www.bibilel.ro; Quasar Comex SRL, Focşani – www.maxxonline.ro;Ado Capricia SRL, Piatra Neamţ – www.capricia.ro; BNP Paribas Personal Finance SA PARIS, Sucursala Bucureşti (din incinta magazinului Dedeman Bacău).

ADVERTISEMENT