ADVERTISEMENT
News

Încă 180 de centre de imunizare în România. Când începe administrarea vaccinului AstraZeneca

Autor: Adrian Baciu | 08.02.2021 | 15:48
Încă 180 de centre de imunizare în România. Când începe administrarea vaccinului AstraZeneca
Încă 180 de centre de imunizare în România. Când începe administrarea vaccinului AstraZeneca. Sursa foto: colaj Fanatik

După ce la 1 februarie a debutat campania de imunizare cu vaccinul anti-Covid Moderna, în următoarele zile, în România va demara procesul de imunizare cu produsul celor de la AstraZeneca.

ADVERTISEMENT

Mai exact, din 15 februarie, va începe vaccinarea populației cu vaccinul companiei anglo-suedeze, recomandat persoanelor între 18 și 55 de ani.

Pentru acest proces urmează să fie deschise 180 de noi cabinete de vaccinare, a anunțat, luni, Comitetului Național de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

ADVERTISEMENT

România deschide încă 180 de centre de vaccinare

Potrivit CNCAV, pentru ca procesul de vaccinare să se deruleze în condiții cât mai optime, în vederea administrării vaccinului AstraZeneca, la nivel național vor fi deschise 180 de cabinete noi de imunizare.

Aceste locații destinate vaccinării cu al treilea vaccin aprobat în Uniunea Europeană, sunt distribuite după cum urmează: București (22), Alba (3), Arad (4), Argeș (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (3), Brăila (2), Brașov (5), Buzău (3), Călărași (2), Caraș-Severin (2), Cluj (10), Constanța (6), Covasna (2), Dâmbovița (4), Dolj (6), Galați (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomița (2), Iași (8), Ilfov (2), Maramureș (4), Mehedinți (2), Mureș (5), Neamț (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiș (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3).

ADVERTISEMENT
astrazeneca vaccinare, hartă
Încă 180 de centre de imunizare în România. Când începe administrarea vaccinului AstraZeneca. Sursa foto: RO Vaccinare

Comitetului Național de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea mai anunță că aceste noi cabinere vor fi grupate în centrele de vaccinare noi deschise la nivelul fiecărui județ.

Când începe administrarea vaccinului AstraZeneca

Administrarea acestui timp de vaccin de la AstraZeneca va începe peste exact o săptămână, mai exact de luni, 15 februarie.

ADVERTISEMENT

Autoritățile informează că înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

ADVERTISEMENT

Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca, 81.600 de doze, a ajuns duminică la Institutul ”Cantacuzino“, de unde au fost distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara, în București rămânând doar 600 de doze.

România ar urma să primească, pentru lunile februarie și martie, 1,3 milioane doze de vaccin împotriva COVID de la AstraZeneca, conform autorităților. Pentru luna februarie România va primi în jur de 800.000 de doze.

ADVERTISEMENT

Ce persoane pot primi vaccinul AstraZeneca?

În țara noastră, vaccinarea împotriva Covid-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice, conform Comitetului de coordonare a vaccinării. Intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!