ADVERTISEMENT
News

Încă 4 regiuni din Spania, pe lista galbenă de risc epidemic. Carantină pentru românii care revin din aceste zone

Autor: Adrian Baciu | 28.08.2020 | 12:50
Încă 4 regiuni din Spania, pe lista galbenă de risc epidemic. Carantină pentru românii care revin din aceste zone
Carantină la domicilu timp de 14 zile pentru cei care vin în România. 49 de țări sunt pe lista emisă de CNSUFoto: hepta.ro

Autoritățile din România au anunțat că încă 4 regiuni din Spania intră pe lista galbenă a zonelor cu risc epidemic ridicat.

ADVERTISEMENT

În acest context, toți românii care se întorc acasă din acele zone au obligația legală de a intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

În cursul zilei de vineri, Guvernul de la București a inclus pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat regiunile iberice Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y Leon și La Rioja.

ADVERTISEMENT

Alte 4 regiuni din Spania, pe lista galbenă. Carantină 14 zile pentru românii care revin de acolo

După această nouă măsură de restricție, vorbim de 10 regiuni din Spania pentru care există obligația de a intra în carantină pentru 14 zile la întoarcerea în România.

Astfel, regiunile din Spania pentru care este instituită măsura carantinării obligatorii pentru două săptămâni sunt: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Tara Bascilor, Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y Leon și La Rioja, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Românii aflați momentan în aceste 10 zone din Spania și care intenționează să revină în țară trebuie să știe că, după întoarcere, pot sta în carantină la domiciliu, într-un spațiu declarat la întoarcere, sau într-un spațiu pus la dispoziție de autorități.

Guvernul a actualizat și lista țărilor cu risc epidemic ridicat

Tot în cursul acestei săptămâni, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Pentru persoanele care vin din aceste state sau zone se instituie măsura carantinei timp de 14 zile.

ADVERTISEMENT

Conform anexei la Hotărârea 43 a CNSU, lista actualizată ţărilor şi zonelor cu risc epidemiologic ridicat este următoarea: Aruba, Sint Maarten, Insulele Turks şi Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Peru, Maldive, Bahrain, Columbia, Panama, Brazilia, Puerto Rico, Guam, Israel, Bahamas, Argentina, Kuweit, Suriname, Costa Rica, Statele Unite ale Americii, Insulele Feroe, Bolivia, Spania (regiunile: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Ţara Bascilor, Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y León, La Rioja), Republica Moldova, Qatar, Irak, Belize, Kosovo, Chile, Palestina, Malta, Capul Verde, Andorra, Muntenegru, Namibia, Bosnia şi Herţegovina, Republica Dominicană, Luxembourg, Gibraltar, Paraguay.

În Europa, conform datelor de joi, 27 august, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 sunt raportate de către Rusia, cu 975.576 cazuri, Spania cu 451.792 cazuri, Marea Britanie, Italia, Franța și Germania, fiecare cu peste 200.000 de cazuri raportate

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!