News

Încă 7 persoane de la Școala 28, depistate pozitiv. Se așteaptă secvențierea privind noua tulpină britanică

25.01.2021 | 18:06
Inca 7 persoane de la Scoala 28 depistate pozitiv Se asteapta secventierea privind noua tulpina britanica
ADVERTISEMENT

Focarul cu noua tulpină Covid de la Școala 28 s-ar putea extinde. Încă 7 persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, iar pentru 4 dintre ele se așteaptă secvențierea pentru a vedea dacă este vorba despre noua mutație britanică.

În urmă cu două zile, Ministerul Sănătăţii a anunţat că 9 persoane au fost depistate pozitiv cu COVID, acestea fiind contacţi ai unui pacient care lucrează la o şcoală din Bucureşti, confirmat cu noua tulpină SARS-CoV-2, cu originea în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Ulterior, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, pe 24 ianuarie, că este vorba despre școala nr. 28 din București.

S-au depistat încă 7 persoane cu Covid la Școala 28. Se așteaptă secvențierea privind noua tulpină britanică

După o serie de noi teste, încă 7 persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19 la Școala nr. 28 din București, unde este posibil să se declanșeze un focar cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

În acest moment se așteaptă secvențierea probelor pentru a vedea dacă în cazul acestor pacienți este vorba despre noua tulpină.

Cei din Ministerul Sănătății au anunțat că în 4 dintre aceste 7 cazuri se va face secvențiere pentru a se constata dacă este vorba despre noua tulpină din Regate. S-a luat această decizie deoarece aceste cazuri prezintă posibile ”caracteristici” ale noii tulpini, anunță instituția.

ADVERTISEMENT
  • 16 persoane au fost depistate cu noul coronavirus la Școala Gimnazială 28 din Bucureşti

Anchetă epidemiologică extinsă la Școala 28 din București

Într-o primă fază, la această școală din Capitală alte 9 persoane, contacți ai unui pacient confirmat cu noua tulpină, au fost testate pozitiv la Covid-19 încă de sâmbătă și sunt așteptate rezultatele secvențierii, cei 9 fiind suspecți de infectare cu noua mutație.

În urma acestei situații, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a decis extinderea anchetei epidemiologice la Şcoala Gimnazială 28 din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

”Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, în cazul şcolii, DSP MB a decis extinderea anchetei epidemiologice şi au mai recoltat încă 11 probe la care se aşteaptă rezultatul”, a transmis, duminică, Ministerul Sănătăţii

ADVERTISEMENT