News

Încă doi copii din România cu Covid-19 au ajuns la terapie intensivă. Care este starea lor de sănătate

30.09.2020 | 12:39
Inca doi copii din Romania cu Covid19 au ajuns la terapie intensiva Care este starea lor de sanatate
ADVERTISEMENT

Crește numărul minorilor din România infectați cu Covid-19 care ajung la terapie intensivă. Încă doi copii au ajuns în secțiile ATI ale spitalelor în această săptămână.

Este vorba de un copil de doar 9 luni din Galați și de un altul de puțin peste 6 ani din București.

ADVERTISEMENT

Cei doi au fost internați în zonele de anestezie și terapie intensivă (ATI), acolo unde au fost intubați pentru a putea respira.

Încă doi copii din România cu Covid-19 au ajuns la terapie intensivă

Încă doi copii din România infectați cu Covid-19 au ajuns la anestezie și terapie intensivă (ATI). Conform Digi24, este vorba de un bebeluș de doar 9 luni, din Galați, a cărui stare este una medie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe al doilea copil internat la ATI, acesta are 6 ani și 2 luni și este internat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Starea lui este una destul gravă. A fost intubat acum două zile și respiră cu ajutorul măștii de oxigen, mai anunță postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

Primul copil cu Covid-19, ajuns la ATI în urmă cu o săptămână

Primul caz al unui copil din România ajuns la terapie intensivă a fost consemnat pe 24 septembrie. Acesta a fost atunci transferat în secţia de pneumologie. Anunţul a fost făcut de ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru.

Copilul de 10 ani a făcut o complicație gravă, sindrom inflamator multisistem, care deși se întâlnește și la alte infecții virale, în România a fost o premieră ca ea să apară la un copil infectat cu SARS-CoV-2. De altfel, el este primul pacient copil care a avut nevoie de terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Din fericire, marți, minorul a fost externat din spital. Starea lui de sănătate este bună, dar mai are nevoie de recuperare, spun medicii.

ADVERTISEMENT