Încă doi militari români, răniți în explozia din Afganistan. MApN, detalii despre starea lor

Adrian Baciu   
în HotNews
23/10/2020, 15:27
Încă doi militari români, răniți în explozia din Afganistan. MApN, detalii despre starea lor
Încă doi militari români, răniți în explozia din Afganistan. MApN, detalii despre starea lor. Sursa foto: Facebook

În cursul zilei de vineri, Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că încă doi militari care se aflau în echipajul mașinii de luptă afectate de explozia din Afganistan au fost răniți.

Din informațiile oferite de autorități, aflăm că aceștia au avut nevoie de îngrijirile medicilor. Este vorba de sergentul Ionuţ Marius Brumă şi fruntaşul Dorian Emil Floare. Toţi cei paru militari răniţi au fost transferaţi la Spitalul Militar ROL-3 din Baza Aeriană Bagram, potrivit unui comunicat MApN.

Conform acelorași date, militarii români răniți sunt în afara oricărui pericol în acest moment, iar ulterior se poate lua decizia transferului lor din acea zonă.

MApN a anunțat încă doi militari români răniți în Afganistan. În ce stare se află aceștia

MApN a anunțat, vineri, că numărul soldaților români răniți în explozia care a avut loc miercuri în Kandahar a ajuns la patru.

”În urma evaluărilor medicale complexe desfășurate la spitalul ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, s-a decis ca încă doi militari din echipajul mașinii de luptă afectate de explozia de miercuri, 21 octombrie, din Afganistan, respectiv sergentul Ionuț Marius Brumă și fruntașul Dorian Emil Floare, să fie transferați, împreună cu sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman, către Spitalul Militar ROL-3 din Baza Aeriană Bagram, pentru investigații medicale suplimentare și continuarea tratamentelor de specialitate.

Transferul s-a realizat pe cale aeriană joi, 22 octombrie”, a anunțat Ministerul Apărării Naționale, într-un comunicat emis pe pagina oficială de Facebook.

Sursa citată oferă vești bune și spune că ”viețile celor patru militari români din Batalionul 191 Protecția Forței „Golden Lions,” răniți în atacul cu dispozitiv exploziv improvizat din 21 octombrie, sunt în afara oricărui pericol.

Militarii se află în stare stabilă și, în funcție de evoluția stării de sănătate și de recomandările echipelor medicale, este luată în calcul opțiunea de a fi transferați, conform procedurilor aplicate în aceste situații, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania”.

Mesaje din partea ministrului Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, a luat legătură telefonică în dimineața zilei de vineri, 23 octombrie, cu comandantul Batalionului 191 Protecția Forței și cu o parte dintre militarii răniți.

”Ministrul Ciucă a transmis militarilor răniți urări de sănătate și i-a asigurat de sprijinul total din partea echipei de conducere a ministerului pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și recuperare”, mai anunță MApN.

Închide ×