News

Încă două cazuri de infectare cu tulpina britanică de Covid: un nou-născut și un bărbat

08.02.2021 | 16:20
Inca doua cazuri de infectare cu tulpina britanica de Covid un nounascut si un barbat
ADVERTISEMENT

Cazurile de infectare cu noua tulpină britanică de Covid-19 se înmulțesc în România. Luni, 8 februarie, au fost anunțate încă două persoane contaminate: un bebeluș și un bărbat, ambii din București.

Ministerul Sănătății a primit, la începutul acestei săptămâni, o informare de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) care anunță că au fost raportate încă 2 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, tulpina din Regat.

ADVERTISEMENT

Ultima raportare a unor astfel de cazuri a avut loc vineri, 5 februarie, atunci când erau anunțate 24 de cazuri noi în Bucureşti, Cluj-Napoca, Tecuci, Reşiţa şi Timişoara.

Un nou-născut și un bărbat, ultimele două cazuri de infectare cu tulpina britanică de Covid

România se apropie de 60 de cazuri de infectare cu noua tulpină de Covid-19 provenită din Regatul Unit al Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății a fost informat, luni, de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că au fost raportate încă două noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, tulpina britanică.

Ambele persoane depistate sunt sunt din București. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie și despre un nou-născut, contact cu părinții care sunt ambii infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Câte cazuri cu noua tulpină au fost depistate în România

Din datele oficiale, până în ziua de 7 februarie 2021, au fost comunicate la CNSCBT, un număr de 327 de secvențieri finalizate, dintre care 56 sunt confirmate cu noua tulpină a coronavirusului, depistat pentru prima dată în marea Britanie.

La începutul lunii ianuarie, pe data de 8, o tânără de 27 de ani din județul Giurgiu a fost primul caz din România confirmat cu noua tulpină a coronavirusului apărută în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Între timp, până la cazurile de luni, alte 55  de infecții noi au mai fost depistate. Ultimele, pe 5 februarie. În urma analizei aleatorii a 90 de probe din mai multe oraşe ale ţării, s-a constatat că zeci dintre acestea conţineau noua tulpină din Regat a coronavirusului.

Cele mai multe dintre acestea, 19, au fost probe recoltate din Bucureşti, restul fiind din Cluj, Tecuci, Reşiţa şi Timişoara.

ADVERTISEMENT
Tags: