News

Încă două localități din România intră în carantină. Măsuri dure pentru 14 zile

23.10.2020 | 11:38
Inca doua localitati din Romania intra in carantina Masuri dure pentru 14 zile
ADVERTISEMENT

Explozia cazurilor de Covid-19 din ultima perioadă impune carantina pentru următoarele 14 zile în alte două localităși din România.

Astfel, începând de sâmbătă, 24 octombrie, localitățile clujene Sic şi Săvădisla intră în izolare din cauza creşterii numărului cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 la 8,73 la mia de locuitori, respectiv 6,3 la mie.

ADVERTISEMENT

În privința acestora, prefectul Mircea Abrudean a declarat, vineri, că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis ordinul de carantinare, iar măsurile de carantinare intră în vigoare la miezul nopţii.

Autoritățile anunță carantină pentru încă două localități din țară. Restricțiile impuse

Județul Cluj se confruntă cu o intensificare a pandemiei de Covid-19 în ultimele săptămâni. Tot mai multe localități trec de pragul de alertă al ratei de incidentță.

ADVERTISEMENT

În această categorie au intrat, recent, așezările Sic şi Săvădisla, acolo unde rata infectăriloe este una cu adevărat uriașă, de 8,73, respectiv 6,3 la mia de locuitori.

”Având în vedere situaţia epidemiologică din comunele Sic şi Săvădisla generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unei rate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 8,73 cazuri la 1.000 de locuitori în comuna Sic, respectiv 6,30 cazuri la 1.000 de locuitori în comuna Săvădisla, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, se solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 24.10.2020, ora 00,00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru localitatea Sic din comuna Sic şi localitatea Săvădisla din comuna Săvădisla, judeţul Cluj“, se arată într-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ce măsuri se impun în zonele carantinate

Prefectul Mircea Abrudean a mai declarat, vineri, că au fost emise Ordinele Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind carantinarea celor 2 localităţi stabilite de către CJSU.

”Am intrat deja de la ora 5,00 dimineaţa cu dispozitivele de ordine publică, pentru informare şi îndrumare”, a spus Mircea Abrudean pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Iată care sunt măsurile care se vor aplica în aceste zone din județul Cluj care intră în carantinare:

  • limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri
  • evaluarea de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj a oportunităţii şi prioritizării de testare a persoanelor şi transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare şi personal de specialitate către Institutul Naţional de Sănătate Publică/Ministerul Sănătăţii
  • stabilirea, prin grija administraţiilor publice locale din unităţile administrativ-teritoriale Sic şi Săvădisla şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, a rutelor ocolitoare, căilor majore de circulaţie care tranzitează zona şi aducerea la cunoştinţa populaţiei prin mijloacele mass-media locale a acestei măsuri
  • asigurarea ordinii publice de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj sau Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, după caz.
ADVERTISEMENT
Tags: