Sporturi

Încă o absență importantă pentru Cehia în Fed Cup! S-a stabilit lotul pentru meciul cu România

30.01.2019 | 18:02
Inca o absenta importanta pentru Cehia in Fed Cup Sa stabilit lotul pentru meciul cu Romania

După ce finalista de la Australian Open 2019, Petra Kvitova, a anunțat că nu va juca în meciul cu România, din primul tur al Fed Cup, Cehia mai are o absență importantă. Căpitanul nejucător Petr Pala a anunțat echipa pentru întâlnirea de la Ostrava și dintre cele patru jucătoare selecționatre lipsește Barbora Strycova.

Astfel, echipa Cehiei pentru meciul împotriva României este formată din Karolina Pliskova (locul 5 WTA), Katerina Siniakova (locul 38 la simplu și 1 la dublu), Barbora Krejcikova (locul 213 la simplu și 2 la dublu) și Marketa Vondrousova (locul 73 WTA).

Încă o absență importantă pentru Cehia în Fed Cup

După ce în urmă cu trei zile Petra Kvitova a anunțat că nu va juca împotriva României în meciul de Fed Cup, Cehia mai are o absență de marcă. Căpitanul nejucător Petr Pala a decis să nu o convoace pe Barbora Strycova, locul 48 WTA și poziția a cincea în clasamentul de dublu.

”România este un rival puternic și cred că va fi un meci atractiv. Șansele sunt egale, va fi un meci strâns și cred că meciul de dublu ar putea fi decisiv. Le avem acolo pe Krejcikova și Siniakova care anul trecut au câștigat Roland Garros, Wimbledon și au făcut finală la Turneul Campioanelor. Publicul ne-a ajutat întotdeauna, iar fetele vor da totul la Ostrava pentru a câștiga din nou”, a declarat Petr Pala, conform site-ului idnes.cz.

Echipa Cehiei cu trofeul Fed Cup câștigat în 2015
Echipa Cehiei cu trofeul Fed Cup câștigat în 2015

Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, le-a convocat pentru întâlnirea cu Cehia pe Simona Halep, Miahela Buzărnescu, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan și Monica Niculescu. Meciul împotriva deținătoarei trofeului se va disputa la Ostrava în perioada 9-10 februarie, câștigătoarea urmând a se califica în semifinalele Grupei Mondiale a Fed Cup.