News

Încă o boală extrem de gravă provoacă teroare într-o ţară din Asia. Poate ucide un adult în 24 de ore

09.09.2020 | 20:42
Inca o boala extrem de grava provoaca teroare intro tara din Asia Poate ucide un adult in 24 de ore
ADVERTISEMENT

Mongolia a înregistrat un nou deces din cauza ciumei bubonice, o boală care n-ar trebui să mai fie problematică în 2020.

Cu toate acestea, boala care aproape că a eradicat omenirea în urmă cu 700 de ani mai face victime în țările slab dezvoltate.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Ulan Bator au transmis că un bărbat în vârstă de 38 de ani infectat cu ciumă bubonică a murit în Tosontsengel soum.

Ciuma bubonică a omorât încă un om în Mongolia

Este a 3-a moarte din provincia Zavkhan de la începutul anului, moarte provoacă de ciuma bubonică. Bărbatul s-a infectat după ce a mâncat o marmotă în provincia Khuvsgul în urmă cu o lună.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, 25 de persoane apropiate bărbatului infectat au fost testate și sunt negative la testul pentru ciumă, conform presei din China.

Un alt bărbat în vârstă de 42 de ani a murit de ciumă bubonică în vestul provinciei Khovd, în timp ce un băiat de 15 ani a murit de ciumă în provincia Govi-Altai în mijlocul lunii iulie.

ADVERTISEMENT

17 din cele 21 de provincii ale Mongoliei sunt acum focare de infecție cu ciuma bubonică, potrivit Centrului Național pentru Prevenție a Bolilor.

Ciuma bubonică se transmite prin intermediul puricilor, însă sursa bolii par a fi șobolanii sau marmotele. Boala poate ucide un adult în 24 de ore dacă nu e tratată în timp util, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

ADVERTISEMENT

Ciuma, denumită și „buba neagră” a omorât 200 de milioane de oameni în perioada 1348 – 1351, în condițiile în care oamenii nu știau cu ce se confruntă.

Boala ar fi pornit din China, asemeni noului coronavirus, și a făcut ravagii secole întregi în toată lumea, în special în Europa. Problema majoră a fost și este obiceiul asiaticilor de a mânca tot felul de animale ciudate, care sunt purtătoare ale bolii.

ADVERTISEMENT