Încă o companie cere autorizarea de urgență a vaccinului anti-Covid în SUA și Europa

Adrian Baciu   
în HotNews
30/11/2020, 16:03
Încă o companie cere autorizarea de urgență a vaccinului anti-Covid în SUA și Europa
Un medic a făcut prima alergie severă la vaccinul Moderna. Care este stare lui de sănătate. Sursa foto: hepta.ro

După Pfizer/BioNTech, o altă companie farmaceutică face un mare pas către definitivarea vaccinului anti-Covid și cere de urgență autorizarea tratamentului în SUA și Europa.

Americanii de la Moderna au anunțat că vor cere, luni, autorizarea de urgenţă a vaccinului împotriva Covid-19 la care lucrează în această perioadă.

Cererea de autorizare va fi făcută atât în Statele Unite, cât și în Europa, pe baza rezultatelor complete ale studiului clinic, care arată că vaccinul are o eficiență aproape maximă şi nu prezintă probleme grave de siguranță, scrie Reuters.

Moderna cere autorizarea de urgenţă a vaccinului anti-Covid în SUA şi în Europa

În ultima zi a lunii noiembrie, compania americană Moderna a devenit a doua din pandemie care depune, oficial, cererea de autorizare a vaccinului anti-Covid 19 la care lucrează în ultimele luni.

Firma din domeniul farmaceutic vine cu vești excelente pentru populația globului în acest context critic și anunţă că vaccinul său are o eficiență de 94,5% și, mai multe, previne 100% cazuri grave de îmbolnăvire.

”Considerăm că în acest moment că avem un vaccin foarte eficient. Avem și datele să dovedim acest lucru. Ne aşteptăm să jucăm un rol major în redresarea după această pandemie.  A fost pentru prima oară când mi-am permis să plâng.

La acest nivel de eficienţă, dacă faci calculele cu privire la ce înseamnă acest lucru pentru pandemia în care ne aflăm, este copleşitor”, a declarat, într-o conferinţă medicul-şef al Moderna, dr. Tal Zaks, anunță Reuters.

Cei de la Moderna au anunțat că, în paralel cu cererea adresată FDA (Agenției Medicamentelor din Statele Unite), vor cere o aprobare condiţionată Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care examinează deja datele.

Pfizer/BioNTech, primii care au cerut autorizație

Pe 20 noiembrie, grupul farmaceutic american Pfizer și partenerul său german BioNTech au cerut Agenției Medicamentelor din Statele Unite (FDA) să autorizeze vaccinul împotriva bolii cauzate de Covid-19, fiind primii producători care au făcut acest lucru în Statele Unite sau Europa.

Cererea a venit în urma publicării rezultatelor studiului clinic efectuat din iulie pe 44.000 de voluntari din mai multe țări și conform căruia vaccinul ar fi 95% eficient în prevenirea Covid-19, fără efecte secundare serioase.

Statele Unite și Europa ar putea autoriza vaccinul încă din decembrie: prima săptămână pentru FDA și a doua pentru Agenția Europeană pentru Medicamente, anunță atunci președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Închide ×