News

Încă o demisie în PSD. Un fost ministru a plecat din partid

10.11.2020 | 08:22
Inca o demisie in PSD Un fost ministru a plecat din partid
ADVERTISEMENT

Plecările din PSD ale liderilor importanți din ultimii ani continuă. Încă o demisie importantă a fost consemnată în această săptămână: un fost ministru a decis să facă un pas înapoi.

Liviu Pop, o voce importantă pentru social-democrați și ministru al Educației în perioada 2017-2018, și-a anunțat oficial retragerea din partid.

ADVERTISEMENT

Luni, senatorul și-a dat demisia din Partidul Social Democrat dar lasă o portiță deschis și spune că își rezervă dreptul de a reveni în partid dacă Gabriel Zetea va pleca de la conducerea organizației PSD Maramureș.

Încă o demisie în PSD. Un fost ministru a plecat din partid

În ”textul demisiei”, publicat pe pagina personală de Facebook, Pop îl acuză pe liderul PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea, de un stil de conducere dictatorial, pentru că nu respectă statutul PSD și nici votul dat de Comitetul Politic Județean.

ADVERTISEMENT

”Astăzi (n.r. luni) m-am retras din Partidul Social Democrat. Este o decizie grea pentru mine în aceste momente dificile pentru partid, dar nu pot accepta să fac parte dintr-o organizație condusă dictatorial de către Gabriel Valer Zetea care nu respectă statutul PSD și nici ultimul vot din Comitetul Politic Județean.

Nerespectarea deciziilor democratice ale PSD de către acesta, coroborat cu aceeași conduită greșită din campania electorală recentă, mă determină să fac acest lucru”, a scris Liviu Pop luni seară într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook în care și-a anunțat demisia din PSD”, scrie Pop.

ADVERTISEMENT

Despre Zetea, Pop spune că a condus organizația locală la eșec de trei ori și că ”își dorește același lucru și pentru a 4 a oară” și că nu respectă ”hotărârea democratică a 91 de primari, viceprimari si președinți de organizații locale PSD Maramureș.

Pop: Îmi rezerv dreptul de a reveni

În aceeași postare, Liviu Pop mai lasă o ușă deschisă și afirmă că ”Îmi rezerv dreptul de a analiza revenirea în PSD doar după ce Gabriel Valer Zetea nu va mai fi președintele organizației PSD Maramureș”.

ADVERTISEMENT

Pop este senator PSD.  A absolvit Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca in 1996. Are gradul didactic I (2008).

În perioada 2005 – 2006, a urmat studii universitare de master în managementul școlar la Universitatea ‘Vasile Goldiș’ Arad, Facultatea de Științe Economice, iar intre 2007 și 2009, cursuri post universitare de informatică la Universitatea de Nord din Baia Mare.

În 2012 a intrat în PSD, care l-a numit ministru delegat pentru Dialogul Social în primul guvern Ponta (mai–decembrie 2012). Începând cu 15 mai 2012 și până la 2 iulie 2012, a ocupat funcția de ministru interimar al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

ADVERTISEMENT